Начало Бизнес Търговия
02 Април 2020 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 02 Април 2020 14:27
Четвъртък, 02 Април 2020 14:26
Четвъртък, 02 Април 2020 14:20
Четвъртък, 02 Април 2020 13:30
Четвъртък, 02 Април 2020 11:06
Четвъртък, 02 Април 2020 10:03
Четвъртък, 02 Април 2020 10:00
Четвъртък, 02 Април 2020 09:16
Четвъртък, 02 Април 2020 09:11
Сряда, 01 Април 2020 16:28
Сряда, 01 Април 2020 14:41
Сряда, 01 Април 2020 14:29
Сряда, 01 Април 2020 09:37
Сряда, 01 Април 2020 09:23
Сряда, 01 Април 2020 09:23
Вторник, 31 Март 2020 15:34
Вторник, 31 Март 2020 15:16
Вторник, 31 Март 2020 15:08
Вторник, 31 Март 2020 14:23
Вторник, 31 Март 2020 14:11
Вторник, 31 Март 2020 13:08
Вторник, 31 Март 2020 12:29
Вторник, 31 Март 2020 11:45
Вторник, 31 Март 2020 10:08
Вторник, 31 Март 2020 10:03
РЕКЛАМА
Търговия
За безопасността на пътя е изключително важно да поддържаме спирачната система в изрядно състояние Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Търговия
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 02 Април 2020 14:27
autodocСпирачните дискове са едни от най-важните елементи на спирачната система. За това е много важно да се следи състоянието им и да се поддържат правилно.
Знаете ли какви са най-разпространените видове спирачни дискове? Те са следните:
     Плоски дискове
     Спирачни дискове с канали
     Перфорирани дискове
     Нарязани и перфорирани дискове
     Вентилирани дискове
     Нарязани дискове
     Дискове с вълнообразен външен ръб
Какви проблеми е възможно да се появят при тях? Какви са причините и как можем да ги предотвратим?
- Едно от нещата, които могат да доведат до понижаване на производителността на спирачките е прегряване. Прегряването може да се причини от триене на спирачните накладки в диска поради блокирането им, блокирал спирачен апарат или шофиране с натиснат педал на спирачките.
- Когато спирачните дискове се деформират, при спиране скърцат, а автомобила започва да се тресе. Ако силно повредени дори могат да започнат да се белят. Можете да избегнете такива проблеми, ако проверявате дали всички компоненти се движат свободно и няма съпротивление на спирачките.
- Ръжда. Тя може да се появи заради солта, която се хвърля по пътищата през зимата, влага или дълги периоди, в които колата не се кара, особено с активирана ръчна спирачка или блокирал спирачен апарат. Ръждата води до прегряване, трептене, скърцане, ниска спирачна сила и вибрации. Можете да предпазите спирачните си дискове от ръжда, ако не паркирате колата на открито за дълго време, но ако все пак ви се налага да паркирате за продължително време на открито, пробвайте да натискате спирачките плавно и внимателно, за да отстраните ръждата.
- Възможно е да се появят пукнатини около монтажните дупки, около колесните болтове. Те обикновено са впоследствие от прекалено силното затягане на гайките и болтовете или затягането им в неправилна последователност, несъвпадане на монтажните ъгли между главината на колелото и спирачния диск. Това може да причини тресене на спирачния диск веднага след монтажа или известно време след това. Ако излагате спирачния диск на високи натоварвания, той може да се изкриви и напука. За да не повредите дисковете, винаги трябва да следвате инструкциите на производителя за силата и последователността на затягане на болтовете. Следете за правилното равнинно-паралелно подравняване между главината и спирачния диск.
Нарязана повърхност. Възможно е да попаднат външни предмети между контактните повърхности на съединените части, които да причинят нарязване на повърхността им. Има спирачни дискове направени от меки материали, които са изложени на по-висок риск от това,както и нискокачествените части. Прорезите понижават силата на спирачките и водят до неприятно скърцане при активирането им. Можете лесно да избегнете този проблем, ако почиствате старателно накладките и спирачните дискове при монтаж, ако използвате качествени части и сменяте накладките заедно с дисковете.
Много компании произвеждат спирачни дискове: Brembo, Bosch, Delphi, TRW и JURID други.
EuAvtoChasti.bg е водещ интернет магазин за авточасти.

Смятате да сменяте спирачни дискове, накладки, спирачни апарати или други авточасти? Посетете онлайн магазина ни, за да купите всичко нужно от едно място и да спестите време и пари. Нашите компетентни служители ще ви помогнат да изберете правилните части за колата ви и с радост ще отговорят на всичките ви въпроси относно продуктите, начините на плащане и условията за доставка.
Изберете EuAvtoChasti – получете най-доброто!
Последно променен на Четвъртък, 02 Април 2020 15:03
 
Mastercard вдига двойно лимита за безконтактно плащане без ПИН Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Търговия
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 26 Март 2020 12:49
bezkontaktno plashtaneMastercard съобщи, че увеличава двойно лимита за безконтактни плащания без въвежане на ПИН в 29 държави в Европа, пише news.bg. В България това означава до 100 лева (от 50 лева досега). От компанията посочват още и данни, според които страната ни "сред шампиооните по навлизане на безконтактни плащания", със почти 100% безконтактни терминали и около 80% безконтактни карти на пазара. 75% от всички трансакции на Mastercard в цяла Европа вече са безконтактни.
Използването на безконтактно плащане намалява и разпространението на коронавируса, тъй като не се налага да пипаме банкнотите.
ПОС терминалите в магазинната мрежа ще бъдат актуализирани поетапно през следващата седмица.
Увеличенията се случват и по време на навлизане на новата Европейска директива PSD2, която ЕС налага от септември 2019 г. за всички безконтактни плащания във физически търговски обекти. Тази мярка ще осигури на потребителите защитени плащания, като изисква въвеждане на ПИН при безконтактно картово плащане, когато правим 6-та поредна безконтактна трансакция или когато общата сума на безконтактните ни трансакции, за които не сме въвели ПИН, достига 300 лева (кой от двата критерия се прилагат зависи от банката издател на картата).
Очаква се до 31 март 2020 г. всички ПОС терминали да съответстват на новите правила, но изключения в преходния период могат да се случат и да бъде необходимо определени трансакции да се случват контактно.
 
Какъв видеорегистратор да си купите според нуждите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Търговия
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 25 Март 2020 20:27
videoregistrator H198Често ли Ви се случва да се сблъсквате с различни неприятни ситуации на пътя, докато шофирате? Трябва ли да доказвате своите деяния и правота в различни спорове с други шофьори, катаджии или в съда? То в такъв случай, Вие се нуждаете от DVR видеорегистратор за кола, като модела H198. Какви са достъпните във 4sales.bg видове, как се монтират и подбират според нуждите ни?
Какви са видовете видеорегистратори
По своите конструктивни особености, DVR за кола във 4sales.bg се делят на:
   моноблок - конфигурацията на рекордера за автомобил от вида H198 е изградена на базата на единичен модул. Те обаче са много видими за престъпниците и лесно се неутрализират;
   с подвижен дисплей - те са по-малки по размери и по-компактни, което ги прави по-малко забележими;
   видеорегистратор тип огледало - това са възможно най-дискретните DVR рекордери, защото изцяло заместват огледалото за задно виждане, имат същата форма и напълно го копират, правейки го неразличимо за престъпника.
Всеки от видовете видеорегистратори, в зависимост от функционалните си възможности, може да заснема всичко случващо се, както по време на пътуване, така и докато Ви няма в автомобила. По-съвременните решения, като H198 могат да имат вграден микрофон, който да записва разговора, да отразява текущата дата и час, както и скоростта на движение на автомобила в този момент.
Във 4sales.bg съществуват още, прости DVR рекордери за кола с базова функционалност, многофункционални, оборудвани с множество сензори и обикновено с повече от една камера. Има още универсални, подходящи за снимане извън автомобила, като H198, както и професионални с по няколко микрофона, памет карти, камери и с отлично качество на картината.
Препоръки за монтаж
В зависимост от модела, монтажът в автомобила може да се извършва по различни начини, но в някои случаи е необходимо простото залепване на рекордера на предното стъкло чрез вградената в него вакуумна вендуза. Други се монтират отзад на огледалото за задно виждане, като DVR H198 от 4sales.bg. Ако видеорегистратора за кола е тип огледало, трябва да проверите в документацията препоръките на производителя за монтажа.
Как да изберете най-подходящия според нуждите ви - съвети от 4sales.bg
Ако си търсите просто DVR видеорегистратор за кола, с който да се забавлявате и да заснемате пътуването си през лятото по време на почивката, то вземете си моноблок от най-ниския ценови диапазон.
Ако обаче възнамерявате да използвате рекордера като инструмент за създаване на доказателствени материали при различни пътни инциденти, то заложете поне на многофункционалните рекордери, като H198 от 4sales.bg. В случай обаче, че искате да защитите колата си и да разберете кой Ви разбива автомобила през нощта, вземете си модел тип огледало за задно виждане.
Последно променен на Четвъртък, 26 Март 2020 12:55
 
Кои са най-добрите мобилни телефони Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Търговия
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 25 Март 2020 18:11
smartphones iphone xsКъм днешна дата на пазара се наблюдава страхотна конкуренция. Производителите на смартфони лансират все по-иновативни дисплеи, бързи процесори, камери с разнообразни функционалности и така нататък. В днешно време да си изберете подходящ смартфон съвсем не е лесна задача, тъй като възможните варианти са изключително много. Сред устройствата, които работят с Андроид избора е доста по-голям. Много от производителите, като Huawei, Xiaomi и Samsung предлагат устройства, които са доста достъпни за крайния потребител и същевременно с това разполагат с богата гама от екстри, от които да се възползвате. От своя страна пък другия гигант Apple залага на специално разработена операционна система за своите устройства, навременни актуализации, което способства за бързата работа със смартфоните им. Освен това те се стремят да налагат всяка модна тенденция на пазара и да стоят на върха.
Каква е разликата между смартфон и мобилен телефон
Между смартфоните и мобилните устройства съществуват прилики и разлики но ние ще се опитаме да внесем яснота по въпроса как можете да ги различавате. Някои от основните белези, по които ги различавате са:
   • Според външните характеристики. Смартфоните са доста по-големи, като размер;
   • Побиране в екрана. Размерът на дисплея на смартфона винаги е бил по-голям от този на мобилният телефон.
   • По функционалност. Броят на функциите в смартфона е доста по-голям, отколкото в мобилният телефон. И това е една от най-съществените разлики.
Разгледайте някои от атрактивните мобилни телефони от Restore.bg, за да изберете някой по Ваш вкус.
Кои са най-добрите мобилни телефони
Разбира се че когато става въпрос за това, кои са най-добрите телефони, няма да има всеобщо мнение по темата. Всеки един модел се откроява с някакво качество. Например едни имат много добри процесори, на други камерите им притежават голям брой функции и така нататък. Но все пак, статистиките на пазара показват, кои са водещите марки, които се търсят най-много, следователно се и купуват най-много. А те са:
   • Apple;
   • Huawei;
   • Xiaomi;
- Samsung Galaxy.
Какво е важно да знаете преди покупка
Когато купувате съответния смартфон, Вие трябва да съобразите няколко важни неща:
   • Дали устройството, което сте харесали ще отговори на Вашите потребности. Това е много важен момент от покупката на едно устройство, тъй като предварително трябва да си дадете много ясна сметка, за какво ще го използвате. Ако например го използвате предимно за работа, то трябва да изберете устройство с добър процесор. А ако пък обичате да пътувате, то Вашият избор ще зависи от това как работи камерата и колко памет за съхранение на данни има;
   • Какво е включено в комплекта. Тези на прув поглед малки подробности се оказват наистина значими, тъй като ако Вие обичате да слушате музика, а в комплекта не са включени слушалки има риск да се разочаровате;
   • Бюджет. И на последно място, но не и последно по значение е бюджета, с който разполагате. Преценете добре колко точно можете да отделите от Вашия бюджет за съответното мобилно устройство.
Последно променен на Четвъртък, 26 Март 2020 12:54
 
От петролната асоциация уверяват, че до дни цената на литър бензин у нас ще бъде около 2 лева Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Търговия
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 10 Март 2020 12:18
benzin zarezhdaneВ следващите няколко дни - до края на тази или в началото на следващата седмица, очаквам по бензиностанциите да видим по-ниски цени от 2-2,05 лв. за литър бензин. Това каза за национален всекидневник Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.
В понеделник средната цена на бензина за страната беше 2,21 лв. Но в региона на Стара Загора, Бургас и Сливен имаше цени и от 1,95-2,03 лв. за литър бензин, и то не само на 1-2 обекта, а на много бензиностанции. Прогнозите са до седмица и цените и в София да бъдат около 2-2,05 лв. Тенденцията за поевтиняване на петрола е безспорен факт, коментира Терзиев.
Първото голямо поевтиняване беше в края на януари и началото на февруари, когато заради коронавируса и намаленото потребление в Китай цената на петрола на световните пазари се понижи с около 25 процента.
В понеделник цената на петрола се понижи с 30% на азиатските пазари спрямо котировките при затваряне на борсите в петък. Причината - Саудитска Арабия и Русия не се споразумяха да намалят производството на петрол в условията на намалено потребление заради кононавируса. Това е най-голямото дневно понижение от поне 30 години насам. По-късно през деня петролът върна част от позициите си и намалението спрямо котировките в петък стана 20%.
Фючърсите за месец май за петрола сорт Брент в понеделник следобед бяха 35 долара за барел. Толкова ниски цени не си спомням да е имало, каза Живодар Терзиев. Рано сутринта те бяха дори 33 долара за барел.
Цената на американския петрол падна и до под 30 долара за барел, но след това също върна част от стойността си. В ранния следобед в понеделник цената на дизеловото гориво на международните пазари беше 350 долара за тон, или с около 62 долара под нивото в петък. Рано сутринта, при отваряне на азиатските борси, намалението беше по-голямо - с 80 долара за тон, каза Живодар Терзиев. Бензинът пък се търгуваше по 375-380 долара за тон. Има такива котировки, но въпросът е имал ли кой да продаде горива на такива цени, коментира експертът. Едно е да търгуваш на хартия на борсата, а друго е реални обеми, допълни той.
В момента се преработва нефт, който е договорен през декември и е доставен през януари и началото на февруари. Тогава цените бяха 62- 67 долара за барел. Но тенденцията е ясна и в следващите дни ще видим февруарското намаление по бензиностанциите, заключи председателят на Българската петролна и газова асоциация.Последно променен на Събота, 14 Март 2020 12:40
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 43
Фейсбук коментари
Сподели статията