Начало Избори 2015 Плевен и региона
28 Февруари 2020 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Плевен и региона
Сигнал на БСП: Гласували получават пари в механа в Гулянци Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Избори 2015 - Плевен и региона
Написано от Вестник "Посредник"   
Неделя, 01 Ноември 2015 10:52
glasove kupuvaneСигнал за нарушение на изборния процес е подал днес упълномощеният представител на БСП в Гулянци, Огнян Янчев. Той е изпратен до Окръжна прокуратура – Плевен и Районна прокуратура – Никопол.
Във връзка с провеждането на балотаж в община Гулянци, в БСП са получили информация, че гласувалите в секционните комисии отиват в механа „Антик” – град Гулянци и получават пари за дадения глас. Освен това в село Милковица едно лице извозвало хората с личния си автомобил и след това им заплащал в колата си, се казва в сигнала.
„Моля за вашата компетентна намеса за прекратяване на опитите за манипулиране на изборните резултати. Предвид кратките срокове се надяваме на адекватна и бърза реакция от ваша страна”, завършва текстът на сигнала.
Последно променен на Сряда, 18 Ноември 2015 17:33
 
МВР: Изборният ден в област Плевен започна в спокойна обстановка Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Избори 2015 - Плевен и региона
Написано от Вестник "Посредник"   
Неделя, 01 Ноември 2015 09:30
2izborni-knijaОхраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 6:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 505 полицаи - служители от ОДМВР – Плевен, Зонално жандармерийско управление, Гранична полиция и„Пожарна безопасност и защита на населението”. 
Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Плевен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.
От ОДМВР – Плевен напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.
Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете.
Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.
Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

Последно променен на Вторник, 03 Ноември 2015 17:24
 
Георг Спартански: „Плевен на гражданите, Плевен с човешко лице или Плевен на политическия бандитизъм е изборът, който съгражданите ни трябва да направят в неделя” Печат Е-мейл
( 5 Гласа )
Избори 2015 - Плевен и региона
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 28 Октомври 2015 12:20
georg-spartanski-usmihnat„Благодаря на съгражданите ни, които подкрепиха кандидатската листа за общински съветници на МК „Плевен може - Плевен побеждава“ и мен като кандидат за кмет на община Плевен. 17 589 гласа за мен и около 10 000 гласа за листата е много добър резултат. Моята преднина пред опонента ми Димитър Стойков е 1 115 гласа на първи тур“, каза Георг Спартански на пресконференция в БТА и добави: „Констатирахме за пореден път нечистоплътни политически практики, политическо инженерство и мръсно манипулиране на най-бедните.За пореден път бе извършено брутално масово купуване на гласове, което е престъпление срещу избирателните права на гражданите”. За пример той даде разпределението на гласовете в село Буковлък, където в общо 3 избирателни секции, две от които с компактна маса избиратели роми, за Спартански има 273 гласа, а за опонента му от ГЕРБ - 1294 гласа. В Славяново, например, където също има малцинствено население, но с турски етнически произход, ситуацията е съвсем различна: 769 гласа за Спартански срещу 525 за опонента му Димитър Стойков, при това в общо пет избирателни секции,  една от които победата е за опонента.
Спартански определи пълното медийно затъмнение по време на изборния ден и в нощта след изборите за Плевен и редица градове в страната като целенасочен опит за оказване на въздействие и внушение върху избирателите. Плевен беше в тотално медийно затъмнение, заради очаквано лошите резултати на управляващата тук групировка. Казах, че обещавам почтеност и спазвам своето обещание!“, категоричен беше Георг Спартански и допълни, че счита за срамно ползването на изборни прийоми като нахлувания в избирателни секции на лица, нямащи право да влизат в тях, оставането им вътре по време на протичането на изборите, както и при самото отчитането на резултатите, особено когато тези нарушения се извършват от народен представител от управляващата партия, както се е случило в селата Търнене и Буковлък.
Ако гражданите на Плевен сега не заявят своя категоричен вот в подкрепа на почтеността, професионализма, публичността, прозрачността и практичността, след четири години ще бъде късно. Тогава Плевен няма да има съпротивителните сили да се вдигне на крака. Политическият организъм на обществото ни е с тежко заболяване и се нуждае от спешно и радикално лечение. Благодаря на моите съграждани и дълбоко вярвам, че категоричният им избор на 1 ноември ще е да върнем града на хората!“- подчерта кандидатът за кмет на МК „Плевен може- Плевен побеждава“.
Спартански заяви, че няма да влиза в нечистоплътни политически сделки, ще отстоява политическия морал и няма да предаде доверието на хората.
„Безпартиен съм и ще бъда зависим единствено от очакванията на хората към мен! Знам, че честни и почтени хора и професионалсти има във всяка партия. Вярвам, че голяма част от хората в ПП "ГЕРБ" са именно такива. Моята битка е само срещу една малка група в Плевен, която е узурпирала властта и си служи нечистоплътно и непрозрачно с нея, в полза на лични и групови,но винаги частни интереси“.
В отговор на журналистически въпрос Георг Спартански заяви, че след първия тур вече е получил подкрепата на няколко основни политически формации, участвали в изборите, като предстои те самите да изберат по какъв начин да оповестят това преди втория тур.
Кандидатът за кмет коментира внушенията на своите политически опоненти, че ако бъде избран за кмет, централната власт няма да го подкрепя в неговата бъдеща дейност така: „С подобни коментари и внушения тези, които си ги позволяват, тежко злепоставят своите партийни началници. В Правителството на България, както и в Парламента има достатъчно умни хора, които не биха се поддали на лукса да търсят краткосрочна политическа изгода, отмъщавайки си за изборна загуба на мен, наказвайки по такъв начин хората на Плевен. Съмнителните краткосрочни печалби се превръщат в дългосрочни политически загуби и далновидните политици го знаят. Правителството е на България, не на тоя или оня, институцията не е зестра или бащиния на никого. Не мисля, че ще се налага да воювам с държавни институции, защото не сме избрани да се обичаме, а да вършим работа. Аз съм доказал, надявам се, че мога да водя битки и да отстоявам принципи, ще го правя и като кмет”.
„Злоупотребата с политическа власт се връща като бумеранг, а политическата наглост и безцеремонност ще бъдат наказани от хората!“, подчерта Георг Спартански и завърши с призив плевенчани да заявят категорично своята гражданска позиция в неделя.
Предизборен щаб на МК „Плевен може- Плевен побеждава“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последно променен на Вторник, 03 Ноември 2015 17:15
 
Центърът на Плевен ще е затворен за автомобили в изборната нощ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Избори 2015 - Плевен и региона
Написано от Вестник "Посредник"   
Неделя, 01 Ноември 2015 09:27
1paten-policajЗа транспортирането и предаването на изборните материали в ОИК на 1 ноември от 21 часа се забранява движението, спирането и паркирането на автомобили в Плевен по улица „Димитър Константинов” в отсечката от кръстовището на улица „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с улица „Стоян Заимов“, съобщава ОДМВР – Плевен. Само тролейбуси и автобуси ще осигуряват нормалното придвижване на плевенчани.
Настояваме шофьорите на таксита да не паркират на стоянките в посочения участък, допълват от полицията.
Последно променен на Вторник, 03 Ноември 2015 17:23
 
ОИК - Плевен оповести междинни данни: 15 кметства имат кмет, другите отиват на балотаж Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Избори 2015 - Плевен и региона
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 27 Октомври 2015 11:20
oik-registraciiПо предварителни междинни данни от края на преброяването на подадените за Местни избори и Национален референдум 2015 г. бюлетини, резултатите за района на ОИК – Плевен са:
-      броят на подадените бюлетини за избор на общински съветник е 56 613. От тях действителни гласове (бюлетини) са 50 525, информира Общинската избирателна комисия в Плевен.
На база подадени преференциални гласове се очертава жребий между 2 двойки кандидати за общински съветници, съответно от местна коалиция „Плевен може - Плевен побеждава” и от ПП ГЕРБ (бел.авт.: по изчисления на posredniknews, МК „Плевен може – Плевен побеждава” получава 8 мандата и двамата кандидат-съветници с равен брой преференции остават извън групата; съобщението на ОИК означава или че мандатите са 9, или че има някакво друго, неизвестно за нас обстоятелство).
Разпределението на действителните гласове по кандидатски листи за кмет на община води до втори тур с участници: Георг Спартански и Димитър Стойков
Резултати за избор на кмет на кметство:
кмет на кметство Беглеж: Георги Данов
кмет на кметство Бохот - втори тур: Явор Стойков, Цветан Кънев
кмет на кметство Брестовец – Радослав Иванов
кмет на кметство Буковлък: Росен Русанов
кмет на кметство Бръшляница: Цветан Господинов
кмет на кметство Върбица: Леонид Балинов
кмет на кметство Горталово: Пламен Петков
кмет на кметство Гривица – втори тур: Любомир Ламбев, Любчо Николов
кмет на кметство Дисевица: Пламен Бешков
кмет на кметство Коиловци: Румен Габров
кмет на кметство Къшин: Пламен Петков
кмет на кметство Мечка – втори тур: Пламен Петров, Кирил Кирилов
кмет на кметство Николаево – втори тур: Ваня Орозова , Петър Мончев
кмет на кметство Опанец: Тихомир Георгиев
кмет на кметство Пелишат: Петър Йочев
кмет на кметство Радишево: Найден Христов
кмет на кметство Ралево: Асен Гетов
кмет на кметство Славяново: Христо Таренгов
кмет на кметство Тодорово – втори тур: Живко Пенков, Янчо Итов
кмет на кметство Тученица: Наталия Тодорова
кмет на кметство Търнене – втори тур: Преслав Панов, Венко Найденов
кмет на кметство Ясен – втори тур: Йото Добрев, Генади Динков
За избиране на Национален референдум:
брой на действителните гласове с отговор “ДА” – 36 216
брой на действителни бюлетини с отговор “НЕ” – 12 952
брой на недействителните гласове – 2 142
Последно променен на Вторник, 03 Ноември 2015 17:15
 
« НачалоПредишна1234567СледващаКрай »

Страница 1 от 7