Начало Избори 2015 Плевен и региона "Аз уших байрака, аз му турих знака" от стотици гърла огласи Мъртвата долина
22 Ноември 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
"Аз уших байрака, аз му турих знака" от стотици гърла огласи Мъртвата долина Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Избори 2015 - Плевен и региона
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 15 Октомври 2015 19:45
panoramata deca Повече от 600 плевенчани се събраха в 19 часа тази вечер пред панорама „Плевенска епопея 1877 година”, отзовавайки се на призива за масово изпълнение на песента за Райна Княгиня. Въпреки късния час и студеното време, имаше десетки семейства с малки деца, групи от младежи, дядовци с внуци, хора от всички възрасти, повечето от които развяваха знамена и знаменца, а мнозина бяха се загърнали в трибагреници.
panorama humna

Още преди началото районът на Мъртвата долина, където преди 138 години са се водили едни от най-кръвопролитните боеве в Руско-турската освободителна война, беше огласен от революционни песни, а фасадата на Панорамата - осветена с три прожектора, в бяло, зелено и червено. Първата хорово изпълнена песен беше „Хубава си, моя горо”. Загряло, множеството изпя с голямо въодушевление „Кой уши байрака”, озвучена от изпълнението на Слави Трифонов и на фона на специално подготвена от младежи хореография със знамена.
panorama horo
Последваха два химна – химна на Република България „Мила родино” и всепризнатата за най-любима българска песен - „Моя страна” на Емил Димитров. Но и след това на никого не му се тръгваше и вечерта завърши с масово Дунавско хоро.

Последно променен на Петък, 23 Октомври 2015 22:21