Начало Култура Образование
15 Ноември 2018 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 15 Ноември 2018 11:02
Четвъртък, 15 Ноември 2018 10:07
Четвъртък, 15 Ноември 2018 08:22
Сряда, 14 Ноември 2018 17:13
Валути
РЕКЛАМА
Образование
Учителка от ДГ „Слънце" в Левски участва в конференция по eTwinning Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 05 Ноември 2018 09:54
etwinning konfСевдие Алиева, учител от ДГ „Слънце“ гр. Левски, участва в годишна международна eTwinning конференция във Варшава, Полша, проведена от 25 до 27 октомври, информират от Община Левски.
Тя е избрана от Центъра за развитие на човешките ресурси за цялостен принос за развитието на дейността на национално и европейско ниво. За успешно реализираните си проектни дейности с деца Алиева е отличена с национални и европейски знаци за качество.
ДГ „Слънце” е признат лидер в сферата на дигиталната практика, иновативните подходи и успешно реализирани eTwinning проекти. В резултат на отличните си постижения е удостоена с почетен знак „eTwinning SCHOOL”.
„По време на семинарите проведени в рамките на конференцията във Варшава участниците споделиха нови и ефективни образователни подходи с деца. Бяха представени методи и перспективи за въвеждане и укрепване на образованието, насочени към културно наследство на Европа. Създадените професионални контакти между педагози от различни страни и култури допринесоха за чувството на принадлежност към Европа”, разказа Севдие Алиева.
Над 500 учители, директори, посланици, професори и специалисти от сферата на образованието в Европа и други страни са били участниците в международната конференция.
Да представи най-добрите постижения на педагогическата платформа eTwinning и програмите „Еразъм+“ за обмен на добри европейски практики и сътрудничество между образователните институции през изминалите години е целта на Годишната международна eTwinning конференция.

 
Център "Комлед" получи отличия от местната власт за юбилея си Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Събота, 03 Ноември 2018 11:22
komled1komled2Почетни плакети от председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и кмета на Община Плевен Георг Спартански получи по случай своя 20-годишен юбилей образователен център „Комлед“ - гр. Плевен. Отличията бяха връчени на тържествен концерт в ДКТ „Иван Радоев“, в присъствието на десетки възпитаници, преподаватели, родители и приятели на Центъра. Сред гостите на празника бяха и народният представител Владислав Николов, общинските съветници д-р Йордан Георгиев, Христослав Михайлов и Емил Райков, началникът на РУО - Плевен Албена Тотева, директори на училища в Плевен, Върбинка Хаджидимитрова - директор на АВО езиков и изпитен център, Ани Михова - директор на РБ „Хр.Смирненски“, и др.
С видеообръщения от различни точки на света възпитаници на центъра изразиха благодарност към своите преподаватели, един от които е и Петя Василева - управител на Центъра. Те разказаха историята на „Комлед“, като всеки от тях сподели за своя личен успех, постигнат благодарение на добрата си езикова подготовка.
„Мисията на нашия образователен център е да създава хора на бъдещето. За мен това означава те не само да бъдат добре образовани и комуникативни личности, но и да се борят - всеки на своя личен фронт, за промяна на света към по-добро. Хора, които са изпълнени със самочувствие и вяра в успеха си.“, обърна се към присъстващите Петя Василева. Тя изрази своята гордост, че от Центъра са излезли толкова много вдъхновяващи примери на знаещи и можещи млади хора, които днес успешно се доказват в различните сфери зад граница. Припомнено бе и за началото през далечната 1998 г., когато Центърът е създаден като модерно средище за обмен на знания от Христина Цанова. Самата тя се включи виртуално в празника с видеопоздрав и благодари на всички, благодарение на които днес мечтата й изглежда по този успешен начин.
Поздрав за 20-годишнината отправи и председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, който сподели че е щастлив да бъде част от тържеството не само в качеството си на представител на местната власт, но и като родител. Мартин Митев пожела на екипа на „Комлед“ и на децата да бъдат здрави и все така упорити в усвояване на знанията. „Децата са нашето бъдеше и всички ние разчитаме на тях. Направете така, че те да бъдат знаещи, можещи и да израснат като добри хора. Поклон пред всички вас за тези 20 години, през които с любов, търпение и професионализъм давате знания на децата на Плевен“, обърна се към Петя Василева и екипа й Мартин Митев.
С приветствие към рожденика се обърна и кметът Георг Спартански, като подчерта, че знанието на езици е изключително предимство, ключ към всяка една страна и към различните култури. Той посочи и активната обществена ангажираност на Петя Василева, която е зам.-председател на Общински съвет - Плевен.
Празничният концерт продължи с изпълнения на възпитаници на Центъра, които показаха, че освен добра езикова подготовка, са добри и в песните и танците.
За юбилея бяха изпратени много поздравителни адреси и цветя.


 
Ден на народните будители в ПГХВТ „ Луи Пастьор“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 31 Октомври 2018 09:45
PGHVT buditeliВ навечерието на Деня на народните будители в ПГХВТ „Луи Пастьор” се проведе тържество с почит и уважение към хората – будители, които раздават искрицата надежда за бъдещето на България.
Денят на народните будители, невероятен и единствен по рода си е този празник в света! Ден, в който всички ние отдаваме своята признателност към онези възрожденци, които с делата си запазиха и възродиха историята, писмеността и държавността.
Участници в празника бяха учители и служители, които са преминали през 64 - годишната история на училището. Всички гости бяха посрещнати с хляб и сол и учениците с благодарност ги приветстваха: „Скъпи учители, вие ни учите на толкова неща, каквито даже в книгите не пише. Показвате ни какво е мъдростта – да прощаваме, да се борим, да обичаме...”
Директорът на гимназията инж. Лилия Петкова, която е възпитаничка на училището, се обърна с вълнение към всички присъстващи.
В презентация на тема: „ПГХВТ – Днес” бяха представени постиженията в обучението на ученици по актуалните за нуждите на региона и страната специалности: „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в ХВП”, „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” и „Хранително-вкусова промишленост”.
Със снимков материал под надслов „Младостта е винаги в нас” присъстващите се убедиха, че днешните успехи се дължат на позитивните основи, поставени в миналото, че младостта е източник на сили и надежди, но и отговорност за обучението и възпитанието на поколения млади хора.
С усмивки и бодро настроение ученици, бивши и настоящи учители завършиха празника с българско хоро.
 
Тържествено беше открит Факултетът по фармация в МУ - Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 01 Ноември 2018 14:59
farmaciq1Днес, в Деня на народните будители тържествено беше открит новият Факултет по фармация на Медицинския университет в Плевен. Той е четвъртият в близо 45-годишната история на плевенската Алма Матер. Официални гости бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министърът на МОН Петър Николов, главният секретар на Министерството на здравеопазването проф. Красимир Гигов, депутатите д-р Калин Поповски, Стефан Бурджев и проф. Анелия Клисарова, областният управител Мирослав Петров, председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, кметът Георг Спартански, неговите предшественици Румен Петков и Найден Зеленогорски, бивши и настоящи преподаватели в МУ - Плевен, студенти.
По повод събитието беше отслужен водосвет от Плевенския митрополит Игнатий и свещеници от плевенски храмове.
Ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов показа на присъстващите модерната база на новия факултет. В момента тук се обучават над 130 студенти, преподават им 84 специалисти, от тях 33 хабилитирани лица – 11 професори и 22 доценти.
 
Георг Спартански: Чест е за Плевен да има в биографията си Медицинския колеж Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 30 Октомври 2018 16:48
70 godini MKСъс стилна церемония беше отбелязана 70-годишнината на Медицинския колеж – Плевен. Събитието се състоя в зала „Магнум”, присъстваха академичното ръководство на Медицинския университет, представители на медицинските колежи от страната, ръководители на институции, бивши и настоящи преподаватели и студенти. Те бяха приветствани от директора на Колежа доц. д-р Емилия Бързашка и ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов, които припомниха достойния път на учебното заведение и благодариха на всички свои колеги за усилията за неговото утвърждаване и отстояването на авторитета му. Излъчен беше и филм, посветен на историята на Медицинския колеж, разказващ неизвестни досега факти от годините.
Позовавайки се на думите на проф. д-р Славчо Томов, че Колежът е най-здравият корен на плевенската Алма Матер, кметът Георг Спартански подчерта в обръщението си, че всички ние трябва да помним корените, за да черпим от тях мъдрост и самочувствие, но и за да имаме перспективите за бъдеще. За Плевен е чест да има в своята биография такова успешно учебно заведение, разкрило хоризонта и за създаването на Медицинския университет, който вече е сред водещите в страната, категоричен беше още той. По повод годишнината Георг Спартански връчи почетен плакет на Община Плевен на директора на Колежа доц. д-р Емилия Бързашка.
На церемонията бяха отличени бивши директори и преподаватели на учебното заведение.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 269
Фейсбук коментари
Сподели статията