Начало Култура Образование В Медицинския организират Нощ на учените
26 Май 2018 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 25 Май 2018 17:54
Петък, 25 Май 2018 17:14
Петък, 25 Май 2018 16:03
Петък, 25 Май 2018 14:53
Валути
РЕКЛАМА
В Медицинския организират Нощ на учените Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Култура - Наука
Написано от Радослав ХРИСТОВ   
Вторник, 18 Септември 2012 09:37
MUМедицински университет - Плевен за втори път ще бъде основен организатор и домакин на Европейската “Нощ на учените”, която ще се проведе на 28 септември в нашия град. Нощта на учените е европейска инициатива, която от 2005 г. се осъществява ежегодно в страните на ЕС в последния петък на месец септември. МУ - Плевен е асоцииран партньор на Медицински университет - Пловдив в Национален консорциум на 6 академични институции, координирани от Единния център за иновации на БАН. Консорциумът планира да осъществи разнообразни инициативи в рамките на националния проект „Нощ на учените 2012” в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Плевен и Варна.
Плевенската “Нощ на учените” ще се реализира от преподаватели и студенти на Медицински университет-Плевен с активното участие на Съюза на учените-клон Плевен и подкрепата на Община Плевен. Събитието е насочено към широката общественост с цел представяне на учените като интересни личности, повишаване информираността за положителните ефекти от тяхната работа върху обществото и привличане на младите хора към научна кариера.
Тазгодишната „Нощ на учените” е посветена на основната тема на годината, обявена от Европейската комисия - Година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.
Предварителната програма на събитието, което ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център, предвижда следните интересни прояви, които ще откроят град Плевен и медицинския университет като достоен и атрактивен домакин. Гостите на проявата ще могат да разгледат изложение на иновативни продукти в козметиката, биопродукти и хранителни добавки, укрепващи здравето и подпомагащи активното дълголетие. Учените от Плевен ще представят своите хобита, любителски фотографии, колекционерски сбирки и нови книги в изложбата „Учените в свободното време”. Университетски преподаватели ще представят на аудиторията интересни презентации за активното стареене, за приложението на модерните медицински технологии за постигане на по-добро качество на живот и как да запазим красотата и да продължим младостта възможно най-дълго време. С прекрасните си музикални изпълнения Общинска хорова формация с диригент Анелия Дечева ще допринесе за приятната атмосфера на събитието в Телекомуникационния център. Европейската „Нощ на учените” ще завърши с Младежко парти-дебат „Медицина и активно дълголетие” в хотел „Балкан”, където студенти и преподаватели ще съчетаят сериозните дебати със забавленията.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 18 Септември 2012 10:45
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти