Начало Култура Образование 15 десетокласници от ГПЧЕ – Плевен се готвят да вземат немска диплома
25 Юни 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 25 Юни 2018 16:46
Понеделник, 25 Юни 2018 15:50
Понеделник, 25 Юни 2018 10:30
Понеделник, 25 Юни 2018 10:25
Валути
РЕКЛАМА
15 десетокласници от ГПЧЕ – Плевен се готвят да вземат немска диплома Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 23 Ноември 2015 17:19
gpche-nemski-diplomi2 15 ученици от десети клас на немската паралелка в Гимназията с преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) – Плевен вече се подготвят за явяване на изпит за DSD1 диплома за владеене на немски език. Плевенската гимназия е едно от шестте училища в страната, на които е предложено да станат DSD1 изпитни центрове, въз основа на заетите от възпитаниците й призови места в олимпиади и състезания, условие е също така хорариумът да е 640 часа годишно.
gpche-nemski-diplomi3

За подготовката от решавашо значение е съдействието на посолството на Федерална република Германия у нас, което е осигурило материалите за обучението. Днес часовете по немски език с десетокласниците води Ева Цик, преподавател в Езикова гимназия – Ловеч, която е разпределена от посолството да работи и в Плевен. Изпитите са два – писмен и устен, като първият ще бъде на 7 март 2016 г. а вторият – няколко дни по-късно. Основната цел на г-жа Цик е да консултира десетокласниците за устния изпит.
gpche-eva-cik

Преподавателят по немски език в ГПЧЕ, Румяна Стаменова обясни, че от септември гимназията вече е част от мрежата „Училища – Партньори на бъдещето”(„ПАШ”) в страната. „ПАШ” подкрепя и свързва навсякъде по света около 1 500 партньорски училища, които изучават интензивно немски език и са свързани по някакъв начин с Германия. Стаменова и колегата й, Галя Кънчева са включени в смесено обучение, организирано от немското посолство – онлайн и семинари през определен период – през януари и април. Румяна Стаменова наскоро е преминала двуседмичен квалификационен курс в Германия, град Влото.
DSD1 дипломата дава възможност за преминаване на второ ниво, тъй като чрез дипломата се сертифицират техните знания. Директорът на гимназията, Юрий Тодоров уточни, че тази оценка, заедно с оценката от Държавния зрелостен изпит, е начин за кандидатстване в учебните заведения в Германия. Г-н Тодоров подчерта, че тази учебна година балът на кандидатсващите в ГПЧЕ е бил най-висок именно в паралелката с немски език. Той информира за това, че благодарение на отличната езикова подготовка на учениците и, разбира се, на активността на преподавателския екип, работят по два проекта па програма „Еразъм+” –  „Насърчаване на грамотността” и „Водата е живот – нека да я пазим”. По втория проект един от партньорите е от Германия и на проведена среща във Франция през октомври от немска страна са поредложили да се осъществи ученически обмен . Така през март догодина 10 ученици и двама преподаватели от ГПЧЕ – Плевен ще заминат за Германия, а през април немските ученици ще върнат визитата. За трета година ще се осъществи и ученически обмен с Франция и Италия, като работен език е френски и английски, допълни директорът на ГПЧЕ – Плевен. Възпитаниците на гимназията постигат отлични резултати и на националните олимпиади. Гордост за ръководството е, че четири деца от ГПЧЕ са достигнали до националния кръг на Многоезичното състезание, което ще се проведе в Дупница.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 23 Ноември 2015 17:26
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти