Начало Култура Образование 15 десетокласници от ГПЧЕ – Плевен се готвят да вземат немска диплома
19 Март 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 18 Март 2019 15:31
Понеделник, 18 Март 2019 12:10
Понеделник, 18 Март 2019 11:54
Понеделник, 18 Март 2019 11:37
Валути
РЕКЛАМА
15 десетокласници от ГПЧЕ – Плевен се готвят да вземат немска диплома Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 23 Ноември 2015 16:19
gpche-nemski-diplomi2 15 ученици от десети клас на немската паралелка в Гимназията с преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) – Плевен вече се подготвят за явяване на изпит за DSD1 диплома за владеене на немски език. Плевенската гимназия е едно от шестте училища в страната, на които е предложено да станат DSD1 изпитни центрове, въз основа на заетите от възпитаниците й призови места в олимпиади и състезания, условие е също така хорариумът да е 640 часа годишно.
gpche-nemski-diplomi3

За подготовката от решавашо значение е съдействието на посолството на Федерална република Германия у нас, което е осигурило материалите за обучението. Днес часовете по немски език с десетокласниците води Ева Цик, преподавател в Езикова гимназия – Ловеч, която е разпределена от посолството да работи и в Плевен. Изпитите са два – писмен и устен, като първият ще бъде на 7 март 2016 г. а вторият – няколко дни по-късно. Основната цел на г-жа Цик е да консултира десетокласниците за устния изпит.
gpche-eva-cik

Преподавателят по немски език в ГПЧЕ, Румяна Стаменова обясни, че от септември гимназията вече е част от мрежата „Училища – Партньори на бъдещето”(„ПАШ”) в страната. „ПАШ” подкрепя и свързва навсякъде по света около 1 500 партньорски училища, които изучават интензивно немски език и са свързани по някакъв начин с Германия. Стаменова и колегата й, Галя Кънчева са включени в смесено обучение, организирано от немското посолство – онлайн и семинари през определен период – през януари и април. Румяна Стаменова наскоро е преминала двуседмичен квалификационен курс в Германия, град Влото.
DSD1 дипломата дава възможност за преминаване на второ ниво, тъй като чрез дипломата се сертифицират техните знания. Директорът на гимназията, Юрий Тодоров уточни, че тази оценка, заедно с оценката от Държавния зрелостен изпит, е начин за кандидатстване в учебните заведения в Германия. Г-н Тодоров подчерта, че тази учебна година балът на кандидатсващите в ГПЧЕ е бил най-висок именно в паралелката с немски език. Той информира за това, че благодарение на отличната езикова подготовка на учениците и, разбира се, на активността на преподавателския екип, работят по два проекта па програма „Еразъм+” –  „Насърчаване на грамотността” и „Водата е живот – нека да я пазим”. По втория проект един от партньорите е от Германия и на проведена среща във Франция през октомври от немска страна са поредложили да се осъществи ученически обмен . Така през март догодина 10 ученици и двама преподаватели от ГПЧЕ – Плевен ще заминат за Германия, а през април немските ученици ще върнат визитата. За трета година ще се осъществи и ученически обмен с Франция и Италия, като работен език е френски и английски, допълни директорът на ГПЧЕ – Плевен. Възпитаниците на гимназията постигат отлични резултати и на националните олимпиади. Гордост за ръководството е, че четири деца от ГПЧЕ са достигнали до националния кръг на Многоезичното състезание, което ще се проведе в Дупница.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 23 Ноември 2015 16:26
 
Фейсбук коментари
Сподели статията