Начало Култура Образование Признание за високи постижения получи учителят от Обнова Хортензия Морозова
19 Октомври 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 19 Октомври 2019 15:56
Събота, 19 Октомври 2019 11:46
Петък, 18 Октомври 2019 15:49
Петък, 18 Октомври 2019 14:42
РЕКЛАМА
Признание за високи постижения получи учителят от Обнова Хортензия Морозова Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 20 Септември 2019 11:55
uchitel Obnova nagrada Старши учител Хортензия Морозова - преподавател по биология и химия в ОУ „Н. Рилски“ в Обнова получи признание за високи постижения в обществения проект Teaching Alpha, съобщават от общинската администрация в Левски. Наградата е за учители, вдъхновили и успешно реализирали иновативни методи на обучение в български училища. Номинирана от своите бивши и настоящи ученици и впечатлила екипа на проекта, ст. учител Хортензия Морозова е на първо място в област Плевен, достигнала до финалната селекция от над 50 номинирани.
На специално събитие в ОУ „Н. Рилски“ в Обнова на 19 септември Петя Василева - представител на проекта, поздрави Хортензия Морозова за примера, който дава и вдъхновява за преподаване на новото поколение - поколението Алфа.
Тя връчи и почетна грамота на Teaching Alpha - признание на обществото за провокиране на постоянен интерес и активно участие в учебния процес, за прилагане на много и различни интерактивни подходи в класната стая и извън нея, разработване на практически приложими ръководства по биология и химия в помощ на учениците за формиране на трайни и устойчиви знания.
С „ролеви игри“ в учебния процес Хортензия Морозова успява да ангажира активно учениците в часовете по биология и химия. В играта „Откриване на завод“ те създават нови работни места, но и сформират отбор еколози, за да защитят природата. Елементите от Менделеевата таблица кодира като град, улица, блок, вход, а учениците запомнят адресите им или „Кой къде живее”. Задължителни са часове в училищния двор за множество изследователски действия. И това са само част от образователните и похвати, които ярко се отличават от стандартните практики.
Щастливо и гордо от успехите на своята учителка, ОУ „Неофит Рилски“ в Обнова поздрави Хортензия Морозова, която близо 30 години доказва своя фин усет и творчески подход към актуалните потребности в образованието на подрастващото поколение. Признанието я прави щастлива, защото е от учениците, родителите и хората в селото. Инициативата на децата за участие в Международния екологичен проект „Зелена планета 2019” и резултатите от който се очакват през 2020 година, е още един повод да се чувства горда.
Старши учител Хортензия Морозова получи най - искрени поздравления и благодарност за наградата от РУО - Плевен, поднесени от Виолета Василева - ст. експерт и от Петя Чолакова - гл. експерт „Образование, култура и спорт” при Община Левски.
Teaching Alpha за втора година насърчава образователните новости, въведени от учители в държавните училища в България и разпространява техните идеи и истории. Плановете са проектът да се провежда всяка година.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 20 Септември 2019 12:58
 
Фейсбук коментари
Сподели статията