Начало Общество
22 Февруари 2020 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 21 Февруари 2020 12:22
Петък, 21 Февруари 2020 10:07
Петък, 21 Февруари 2020 10:00
Петък, 21 Февруари 2020 09:55
РЕКЛАМА
Общество
Заловиха мъж, откраднал лична и банкова карта, след като теглил пари от банкомат Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 21 Февруари 2020 10:07
bankomatНа 20 февруари 2020 година в РУ - Долна Митрополия е получен сигнал от 73-годишна жителка на Горна Митрополия за кражба на личните ? документи. Тъжителката е обяснила, че вчера около 12 часа, когато се прибрала в дома си след пазаруване в различни магазини в селото е установила, че личната ? карта и дебитната ? карта с номера на пин кода са откраднати. Незабавно е започнало разследване. Образувано е досъдебно производство за извършени престъпления по чл.194 и чл.249, ал.1 от НК. Засечено е теглене от картата в 11.38 часа на сумата от 20 лева от банкомат в град Искър. От извършените бързи оперативни действия е установено, че извършител на деянието е 35-годишна от Староселци. Задържана е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Личните документи и дебитната карта са предадени доброволно. Работа по случая продължава.
Последно променен на Петък, 21 Февруари 2020 10:10
 
В ареста е 19-годишен, обявен за общодържавно издирване Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 21 Февруари 2020 10:00
arestantПърво РУ-Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК. На същата дата около 13:30 часа полицейски служители от Първо РУ – Плевен установяват 19-годишен, обявен за общодържавно издирване. Той е обявен с телеграма на ГДНП – София , с мярка "принуниделно водене" като обвиняем по досъдебно производство. Плевенчанинът е задържан. Уведомен е инициатора. В сградата на управлението при обиск в него е намерено полиетиленово пликче с размери 2х2 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. По данни на младежа веществото е "марихуана". Предстои назначаване на химическа експертиза. За случая е уведомен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
Последно променен на Петък, 21 Февруари 2020 10:09
 
Преразглеждане на решение, промени в наредби и създаване на две комисии са в дневния ред на общинските съветници през февруари Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 20 Февруари 2020 11:14
obshtina-plevenОбщинският съвет в Плевен се събира за редовното си заседание на 27 февруари, четвъртък, от 9 часа в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“, съобщават от общинската администрация. Дневният ред на първото от насрочените за следващата седмица две заседания включва 32 предложения. Първа точка в заседанието е преразглеждане на Решение №049 от 30.01.2020 г. на Общинския съвет, върнато за ново обсъждане от областния управител на Област Плевен и кмета на Община Плевен. Решението касае отдаването под наем на части от имоти - публична и частна общинска собственост, на територията на град Плевен за поставяне на преместваеми съоръжения - павилиони.
За обсъждане влизат и всички постъпили до момента предложения за месеца. Съветниците ще обсъждат промени в три от общинските наредби - Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината, Наредба №20 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Плевен и Наредба №27, регламентираща реда за разделно събиране на отпадъци на територията на общината. Ако предложените изменения бъдат приети, те ще влязат в сила 7 дни след публикуването им на интернет страницата на Общинския съвет.
За обсъждане влиза и предложение за нова Наредба за условията и реда за ползване на общински спортните обекти. Съгласно Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС), определените спортни обекти се предоставят за ползване, отдават под наем, предоставят на концесия и върху тях се учредяват ограничени вещни права при условия и ред, определени в наредби, приети от общинските съвети. Проектът на наредба, предложен за община Плевен, запазва всички дадени възможности от ЗФВС за използване на спортните обекти. Предвидена е възможност и за провеждане на търг или конкурс, като конкретните параметри ще се определят за всяка процедура според целите, които се поставят при ползването на обекта, и очакваните резултати.
На 27-ми февруари Общинският съвет предстои да утвърди и състав на две комисии - Комисия за отпускане на общински финансови средства за подпомагане участието в състезания на деца с изявени дарби от училища в Общината и Комисия за одобряване на критерии и отпускане на средства, постъпили от дарения и спонсорства за отпускане на годишни стипендии и еднократни помощи за участие в мероприятията от национално и международно значение, а също така и за деца-сираци. Ще се гласува и по предложение за участие на Община Плевен в Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Северозападен регионален иновационен център по мехатроника“. Водеща роля в Сдружението има Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Идеята е да се кандидатства с проектно предложение по процедура за създаване и развитие на регионални иновационни центрове.
На заседанието си следващия четвъртък съветниците предстои да утвърдят предложение за избор на 24 съдебни заседатели за Районен съд - Плевен. С това процедурата в местния парламент ще приключи и предложението ще бъде представено пред Общото събрание на съдиите от Окръжния съд.
Сред точките, които ще стоят на вниманието на местния парламент, са още: доклади за състоянието на Системите за финансово управление и контрол за 2019 г. на търговските дружества с общинско участие; предложения за кандидатстване на Община Плевен с проекти за ремонти на три спортни зали - зала „Спартак“, зала по борба и залата по волейбол, за външно финансиране от Министерството на младежта и спорта.
На заседанието на 27 февруари пред Общински съвет – Плевен, ще бъдат представени отчет за изпълнение на Програмата за управление на четвъртата година от мандат 2015-2019г. на кмета на Общината и Програма за управление на кмета на Общината за мандат 2019-2023 г.
Всички предложения, които Общинският съвет в Плевен ще обсъжда на предстоящото си заседание, са публикувани на obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-27022020-g.
 
Пиян шофьор катастрофира в Тръстеник, спътницата му е с охлузвания и наранявания Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 19 Февруари 2020 10:41
pijan shofior1На 17 февруари 2020 година в 17:10 часа в полицията е получен сигнал за катастрофирал автомобил в Тръстеник, община Долна Митрополия. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Установен е лек автомобил "Рено-19", с водач и собственик 45-годишен, както и пътник – 50-годишна. Жената е транспортирана в ЦСМП - Плевен с охлузвания и наранявания без опасност за живота. На водача е извършена проверка с техническо средство "Дрегер-7510", като уредът е отчел 2,09 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал да даде кръв за анализ. Задържан е срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК, по което продължава работа разследващ полицай и екип на РУ - Долна Митрополия.
Последно променен на Сряда, 19 Февруари 2020 10:54
 
Намериха пико и марихуана в 23-годишен от Трънчовица Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 21 Февруари 2020 09:55
policijaНа 20 февруари 2020 година около 14 часа в Плевен служители на Първо РУ - Плевен извършват проверка на 23-годишен от Трънчовица. При личен обиск в десен джоб на якето му е установено полиетиленово пликче с размери 1х1 см., съдържащо бяло кристално вещество. По данни на 23-годишния веществото е "пико". При последвали процесуално – следствени действия в обитаваното от него жилище в жк. "Сторгозия" е намерен полиетиленов плик с размери 14х18 см., съдържащ зелена тревиста маса с приблизително тегло 60-70 гр. По данни на лицето веществото е марихуана. Предстои назначаване на химическа експертиза на иззетите наркотици. 23-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
Последно променен на Петък, 21 Февруари 2020 10:08
 
В Славяново заловиха мъж, който заради скандал се опитал да нахлуе в къщата на свой съгражданин Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 19 Февруари 2020 10:45
policejska lenta31На 16 февруари 2020 година на територията на РУ - Пордим е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност. В 2:40 часа е постъпила информация от "НССПЕЕН - 112" за инцидент в Славяново. Незабавно са изпратени полицейски служители. Установяват, че около 2:30 часа е проникнато в частен имот и са счупени стъклата на входната врата на къщата. Нападателят е опитал да счупи и стъклата на прозорец на една от стаите, след което се е оттеглил в неизвестна посока. От проведените оперативни действия на служители от УП - Славяново е установен извършителят на деянието – 46-годишен от Славяново. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Установено е, че причината за престъплението е възникнал скандал между него и собственика на имота. Работата продължава разследващ полицай и екип на УП – Славяново.
Последно променен на Сряда, 19 Февруари 2020 10:55
 
Задържаха извършител на множество кражби на територията на Гиген Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 19 Февруари 2020 10:35
beleznici1За времето от 2 февруари 2020 година до 11 часа 18 февруари в частен дом в Гиген са разбити три врати и от къщата са откраднати шмиргел, части за ВиК - смесителна батерия, душ за баня и различни по вид ел. проводници. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК. След проведени полицейски действия е установен извършителят на деянието – 52-годишен от Плевен. Допълнително е изяснено, че той има съпричастност към други престъпления. Направил е пълни самопризнания и подробно е описал механизма на извършените от него други 10 кражби на рекордомани и различно имущество от частни домове в Гиген. Привлечен е в качеството му на обвиняем и е приведен в ОЗ "Следствен арест" - гр. Плевен. Част от инкриминираните вещи са намерени и се намират на съхранение в полицията. Продължава работа по документиране на престъпната му дейност.
Последно променен на Сряда, 19 Февруари 2020 10:54
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 1967
Фейсбук коментари
Сподели статията
Седмичен рейтинг

Понеделник, 17 Февруари 2020 16:39
Понеделник, 17 Февруари 2020 15:59
Сряда, 19 Февруари 2020 12:38
Понеделник, 17 Февруари 2020 10:44
Понеделник, 17 Февруари 2020 11:50
Понеделник, 17 Февруари 2020 10:05
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Новини от Плевен