20 Септември 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 20 Септември 2019 11:55
Петък, 20 Септември 2019 10:29
Петък, 20 Септември 2019 09:33
Четвъртък, 19 Септември 2019 14:13
РЕКЛАМА
НПО
Ученически фанфарен оркестър участва в Хайдушка академия Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 19 Септември 2019 10:41
fanfaren orketarНа 18 септември 2019 г. учениците от фанфарния оркестър - съвместен проект на НУ „Христо Ботев“ и Центъра за работа с деца в Плевен, участваха в събитията и откриха заключителната вечер на Хайдушка академия, организирани от НЧ „Родолюбие“.
Тридневната академия се проведе във Възрожденския комплекс на областния град, където родолюбци пресъздаваха празници и обичаи, показваха автентични облекла, представяха български народни танци.
Малките музиканти бяха изключително атрактивни и радваха всички гости, участници и зрители.
Последно променен на Четвъртък, 19 Септември 2019 12:43
 
До 200 хиляди евро безвъзмездна помощ за проекти по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 18 Септември 2019 14:15
OIC GeshevaПредставители на най-активните читалища в областта, на неправителствени организации и културни дейци посетиха информационната среща за представяне на Програмата „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, която бе проведена днес в Плевен, съобщават от Областния информационен център. Събитието откри заместник-министърът на културата Амелия Гешева, която насочи вниманието към възможностите, които Програмата ще предоставя в периода до 2024 година. Според зам.-министъра творчеството и културата могат да бъдат важни движещи сили и носители на иновации, както и важен източник за предприемачество.
Поводът за събитието е отворената в началото на септември първа покана за нaбиране на проектни предложения по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“. Ще бъдат подкрепени проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития, фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които трябва да съживят периферните пространства, да вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място – да привлекат и ангажират нови публики. Философията на Резултат 2 е да се разшири достъпът до култура, „да изтласкаме културната дейност от центъра към периферията“, подчертаха от екипа, представил подробно условията за кандидатстване.
Ресурсът по настоящата покана е 1 582 353 евро. Стойността на един проект следва да е в рамките от 50 до 200 хиляди евро, като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 90%. Юридически лица с нестопанска цел, общините и културни организации могат да кандидатстват за подкрепа.
Крайният срок за подаване на проектните предложения е 03.12.2019 г. Кандидатстването се осъществява чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС – ИСУН 2020. Там е публикуван и целият пакет документи, с които заинтересованите трябва да се запознаят.
Последно променен на Сряда, 18 Септември 2019 15:14
 
„Да помогнем на Йонко Кръстев“, призовават от Дружество „Военноинвалид” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 11 Септември 2019 09:54
blagotvoritelnost kutiyaФондация „Чудесата на децата” ще проведе на 17, 18 и 19 септември, вторник, сряда и четвъртък, от 10 до 20 часа благотворителен базар пред Централен Мол Плевен за набиране на финансови средства за лечението на Йонко Кръстев - член на дружество „Военноинвалид”.
По време на отбиването на редовната си наборна служба, Йонко получава травма, в резултат от което е с тежка двустранна коксартроза с тежък функционален дефицит. През последните години успява да събере нужните средства и си прави операции за смяна на двете тазобедрени стави, но операцията на дясната се оказва неуспешна и се налага да се направи повторна операция.
Йонко е женен и има момиченце, което се ражда със заболяване на гръбначния стълб и е прикована към инвалидната количка. Съпругата му обгрижва и двамата. Желанието му е да се оправи по скоро и да бъде в помощ на семейството си и искрено се надява, че с помощта на Фондацията, гостите и гражданите на град Плевен ще успее да събере нужните му финансови средства.
Последно променен на Сряда, 11 Септември 2019 10:08
 
Още четири семейства подпомогна кампанията „Да върнем децата на училище“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 18 Септември 2019 13:08
NSSB kampaniyaС успех продължава инициативата за деца с нисък социален статус, организирана от Националното сдружение на сираците в България, съобщава Слави Михайлов, председател на УС на сдружението. С раници и учебни пособия бяха зарадвани четири семейства, за които е непосилно да осигурят всички необходими пособия на децата си за училища в рамките на кампанията „Да върнем децата на училище“. Една от майките разплакана сподели, че за първи път в живота си някой и помага за да се справи с трудностите пред, които е изправена. Илияна Ванкова не работи и се грижи сама за трите си деца. Тя пожела на никой да не попада в подобна ситуация да няма възможност да осигури децата си. Кампанията за подпомагането на ученици продължава до края на месец септември.
Последно променен на Сряда, 18 Септември 2019 13:10
 
С концерт, изложба и пищна заря бе закрито лятото в Победа Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 04 Септември 2019 16:40
Pobeda lyatoНа 3 септември 2019 година на лятната естрада на площад Победа, НЧ „Зора-1990г.“ проведе Лятна вечер на таланта - финално събитие по проект „Рисувай твори, танцувай“, финансово подкрепен от Национален Дарителски Фонд „13 века България“.
Гости на спектакъла бяха Поля Цоновска - Кмет на Община Долна Митрополия, Даниела Александрова - Кмет на Победа, Радион Тончев - Кмет на Комарево, Теодора Димитрова - Секретар на Читалище „Наука“ в Комарево, Веселка Василева - учител от Комарево и Емил Димитров - председател на Читалище „Пробуда“ в Подем.
Ръководителят на проекта Димитринка Гетова направи кратък отчет на проектните дейности и постигнатите резултати. Всички присъстващи на преставлението имаха възможност да разгледат две изложби със сътворените красоти от децата в летните работилници. Едната изложба се състоеше от 4 картини с цветя, а другата от 4 диамантени гоблена с фолклорни мотиви. Представени бяха три сценични танца в различен музикален жанр - върху фолклорна песен, класическа музика и поп песен, чиято хореография бе лично направена от участниците. По проекта бе планиран един танц, чрез който да се обучават деца и подстраващи да овладеят движения в синхрон под звуците на различни жанрове музика.
В Лятната вечер на таланта, освен с танци, децата се изявиха със стихове, народни и популярни песни и хумористична сценка.
При план в проектните дейности да се включат 20 деца, общият брой на всички участници достигна до 38. В проекта се включиха деца от София, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Плевен, Долни Дъбник, Долна Митрополия и Победа на възраст от 5 до 17 год.
Последно променен на Петък, 06 Септември 2019 14:43
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 99
Фейсбук коментари
Сподели статията