22 Февруари 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 21 Февруари 2019 17:08
Четвъртък, 21 Февруари 2019 16:22
Четвъртък, 21 Февруари 2019 15:41
Четвъртък, 21 Февруари 2019 15:26
Валути
РЕКЛАМА
НПО
Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс ще гостува на ученици в Долни Дъбник Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 19 Февруари 2019 11:50
Ema HopkinsВалери Коничева, ученичка от XI клас в СУ „Христо Ботев“ в Долни Дъбник, стана победител в конкурса "Посланик за един ден", организиран от Посолството на Великобритания у нас в партньорство с вицепрезидента Илияна Йотова, други дипломатически мисии в България и представители на неправителствения сектор. Инициативата е по повод Международния ден на жената – 8-ми март и цели да постави фокус върху важността на жените в дипломацията, както и върху множество други теми, свързани със силата на личността да постигне положителна промяна в обществото.
В своето есе за конкурса Валери е категорична, че понякога едно действие или един ден са достатъчни да променят света. Нейното послание към всички жени днес е да развиват своя ум и интелект, а не само визията си, да не следват стереотипите, а да проправят свои пътища в съвременния свят. Призивът „Аз искам да разбия стереотипите за жените!“ е заявена кауза, за която тя приема да се бори, за да постигне желаната промяна.
Валери ще има шанс да изпита усещането какво е да си посланик и как можеш да съдействаш за решаването на значими социални проблеми. Тя е избрана да работи с посланика на Великобритания у нас Нейно превъзходителство Ема Хопкинс и Ирина Недева, председател на Асоциацията на европейските журналисти в България.
В рамките на инициативата беше и дискусията на 18-ти февруари, организирана от Асоциацията на европейските журналисти, на тема "Жената в обектива", където Валери представи есето си пред ученици, студенти, представители на фондация „Медийна демокрация”, различни организации и медии.
На 21-ви февруари от 10:30 часа посланик Хопкинс (на снимката вляво) ще гостува в СУ „Христо Ботев“ в Долни Дъбник, където в рамките на инициативата ще се проведе дискусия с ученици. На нея участниците ще имат възможността да изразят своите възгледи по ключови социални въпроси, насочени към жената и нейното място в обществото.
Теми на дискусията ще бъдат: „Жената срещу стереотипите в съвременния свят“, „Жените – лидери или последователи“ и „Инфлуенсърите, които следваме в социалните мрежи“.
Инициативата „Посланик за един ден“ ще приключи със среща на 7-ми март в София, на която победителките ще бъдат отличени и ще могат да споделят преживяванията си.
Последно променен на Вторник, 19 Февруари 2019 11:51
 
Събираме капачки, със средствата ще бъдат закупени кувьози за недоносени новородени Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 18 Февруари 2019 16:46
sarca kapachkiМетални съоръжения във форма на сърца ще има на две места в Плевен, а в тях ще се събират непотребни пластмасови капачки от шишета. Те са изработени по инициатива и с лични средства на плевенчанина и състезател по бокс Румен Мотовски, а подробности за инициативата бяха оповестени на оперативното заседание на ръководството на Община Плевен. Кметът Георг Спартански приветства идеята и допълни, че след като издаде разрешителното за поставянето на сърцата, администрацията ще организира тяхното монтиране, периодичното предаване на събраното количество капачки и ще отчита получените суми. Средствата ще са за кампанията за закупуване на кувьози за недоносени новородени, обясни още кметът на Плевен.
Едното сърце ще е при Пеещия фонтан в началото на Градската градина, а второто – до ДКТ „Иван Радоев”. Това са местата, където преминава най-голям поток хора, има също и много деца, за които е интересно да се включат в събирането на капачки, така се постига и възпитателен ефект, обясни Мотовски. По думите му, ако всеки се погрижи да направи мястото, където живее, по-хубаво и чисто, то градът ще има достоен вид.
Георг Спартански поздрави плевенчанина за предприетото и изрази убеждението си, че подобни граждански активности ще зачестяват. „Когато все повече хора намират смисъл да правят такива акции, ще живеем по-добре”, каза още кметът.
 
БЧК: Продължава раздаването на продуктите от първи транш на хранителната програма план 2017г. на ЕС Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 11 Февруари 2019 09:02
hranitelni pomoshi1В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) през 2017, Българският Червен Кръст в Плевен продължава раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти, съобщават от институцията. Нуждаещите се с право да получат полагаемите им се продукти в Плевен от 11 до 15 февруари 2018г. в пункта на ул.“П.Р.Славейков“ №50 от 12 до 14 часа всеки работен ден.
Правоимащите лица от целевата група:
- лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление (2016 – 2017 г.).
- майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година (м. юни 2018 г.).
- лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас (за учебната 2017/2018).
- лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция (м. юни 2018 г.).
- лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане (м. юни 2018 г.).
- лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства за периода 01.01.2018 - 30.06.2018 г.
- лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2018 г. - 30.06.2018 г.
Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 24,070 кг от 16 вида хранителни продукти - спагети - 1,5 кг; говеждо в собствен сос - 0,300 кг; леща - 3 кг; захар - 3 кг; гювеч - 1,6 кг; зелен фасул - 2,4 кг; лютеница - 0,500 кг; грах - 1,6 кг; домати стерилизирани - 1,6 кг; говежди кюфтета в бял сос - 0,600 кг; риба херинга - 0,170 кг; пиле фрикасе - 0,300 кг; зрял боб - 2 кг; конфитюр - 0,500 кг; ориз - 2 кг; олио - 3 л.
Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.
Подробна информация гражданите могат да получат от отговорните служители в териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане и в регионалните офиси на БЧК.
Последно променен на Понеделник, 11 Февруари 2019 09:03
 
Ротарианците от Плевен подготвиха дарение за неонатологията в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 14 Февруари 2019 16:59
bebeta nedonoseni1В понеделник, 18 февруари, от 18 часа в Арт-залата на първия етаж в хотел „Ростов” Ротари клуб „Плевен Центрум” ще връчи дарение на Клиника по неонатология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен.
Преди Коледа клубът обяви 
кампания „Да помогнем за първа глътка въздух на недоносените деца”, в резултат на която бе закупен неонатален видеоларингоскоп. От името на клиниката дарението ще приеме началникът й доц.д-р Виктория Атанасова.
Последно променен на Четвъртък, 14 Февруари 2019 21:05
 
За пети път НССБ ще проведе "Фестивал на красотата" Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Неделя, 10 Февруари 2019 16:00
festival na krasotata 2019За пета поредна година стартира инициативата "Фестивал на красотата Плевен", която има за цел да осигури тоалет и обувки за абитуриенти в неравностойно социално положение от училищата в град Плевен и областта. Инициативата се организира от Националното сдружение на сираците в България (НССБ) под патронажа на народния представител от Плевен Владислав Николов. За това информира преседателят на НССБ, Слави Михайлов.
Благодарение на инициативата, през месец май всички подпомогнати абитуриенти ще имат незабравима бална вечер с провеждането на "Звезден бал" в парк-хотел "Кайлъка" в Плевен.
От 11.02.2019 г. до 10.03.2019 г. се очаква директорите на училищата от Плевенска област да изпратят своите мотивирани предложения за подпомагане на абитуриенти, които трябва да са: сираци, с един родител и от многодетни семейства с нисък социален статус. Писмата на директорите се изпращат на имейла на Сдружението: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , които ще получат потвърждение за включването на предложените от тях ученици в подпомагането на инициативата.
До този момент през изминалите години са подпомогнати общо 179 зрелостници, които получиха мечтания тоалет за бала, незабравима празнична вечер с участието на популярни изпълнители, както и възможности за съдействие за работа или продължаване на образованието си във ВУЗ.

 
Последно променен на Понеделник, 11 Февруари 2019 08:33
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 89
Фейсбук коментари
Сподели статията