Начало Общество НПО Първата жена в света с награда от Института за мир "Перес" в Тел Авив е от Плевен
18 Октомври 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 17 Октомври 2019 15:53
Четвъртък, 17 Октомври 2019 15:49
Четвъртък, 17 Октомври 2019 15:47
Четвъртък, 17 Октомври 2019 15:02
РЕКЛАМА
Първата жена в света с награда от Института за мир "Перес" в Тел Авив е от Плевен Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 28 Декември 2018 20:46
nagrada Peres1 Председателят на асоциация "Докосни дъгата" д-р Денислава Ангелова бе удостоена с престижна международна награда на церемония в Плевен. Във Военния клуб в града на Панорамата тя прие от Института за мир "Peres" в Тел Авив, Израел наградата за толерантност "WomanofValor", което я превръща в първата жена в света, получаваща подобно отличие от института.
„Център за мир Шимон Перес” се намира в Яфа, Израел, и е независима нестопанска организация основана през 1996 г. от Нобеловия насител на награда за мир и бивш президент на Израел Шимон Перес. Неговата цел е да разшири визията за хората в Близкия изток, които работят заедно за изграждане на мир чрез социално икономическо сътрудничество и развитие и взаимодействие между хората. Центърът за мир "Peres" описва мисията си като "насърчаване на траен мир и напредък в Близкия изток чрез насърчаване на толерантност, икономическо и технологично развитие, иновации, сътрудничество и благополучие - всичко това в духа на визията на президента Шимон Перес. Дейностите по изграждане на мира в центъра на Перес попадат в следните области: земеделие и вода; Бизнес и икономика ; Гражданско лидерство; Програми на Общността в Яфа; Култура, медии и изкуства, медицина и здравеопазване; Социални медии и информационни технологии (ИТ); Спорт. Изпълнителният съвет на Центъра е съставен от изпълнителни директори, директори и председатели на различни организации, както и учени, академици и журналисти. Сред останалите отличени от института в световен мащаб личат имената на Тони Блеър, Хенри Кисинджър, Бил Клинтън и Никола Саркози.
nagrada Peres3 nagrada Peres4

През последните десет години д-р Денислава Ангелова реализира над 30 кампании и инициативи, свързани със здравето, спорта, младежките политики, образованието, както и със съхранението на историческата памет и засилването на националната ни гордост. През 2014 година основава Асоциация „Докосни дъгата”, чиято конкретна цел е „Диабетът при деца и младежи”. Благородните каузи, за които тя се бори, обаче постоянно се увеличават и обхващат различни сфери. Сред тях са националната инициатива за създаване на ученически гвардейски отряди и оркестри в цялата страна; национална кампания „За нов живот” - първата и най-голяма дарителска кампания за закупуване на инсулинови помпи на деца и младежи в България с диабет тип 1: националните проекти "Младите хора - бъдещето на България - това сме ние" и "Мисия спорт на любимите герои"; националната кампания „Пресичай безопасно с Боби и Кели” и още десетки инициативи.
Яков Джераси, председател на Ционистката федерация в България, връчи приза на д-р Ангелова и обясни, че добродетелните качества, които притежава и всички нейни каузи, са натежали за избора тя да бъде наградена от Центъра за мир тази година.
Събитието в Плевен бе с участието на Националната гвардейска част, Първи ученически гвардейски оркестър при СУ "Иван Вазов" и Втори гвардейски ученически отряд при "ОУ "Д-р Петър Берон". В салона на Военния клуб звучаха химните на България и Израел, както и обичаните песни "Моя страна, моя България" и "За теб, Българио".
nagrada Peres2 nagrada Peres5

Сред специалните гости бяха съветникът на президента Румен Радев - Илия Милушев, директорът на ОДМВР - Плевен Красимир Начев, проф. Виолета Йотова, общинският съветник Йордан Грижов, легендата на плевенския баскетбол Дарин Великов, наставникът на Спартак Александър Дяковски, директорите на СУ "Иван Вазов", ОУ"Д-р Петър Берон" и ОУ "Климент Охридски", волейболен клуб "Олимпиец", карате клуб "Спартак 14, представители на Габровския университет, МУ-Варна, ММС, детската клиника при УМБАЛ – Плевен И Спешна помощ, клубовете по акробатика и фехтовка в Плевен и др.
По време на церемонията д-р Ангелова получи плакет и от името на командира на Националната гвардейска част в знак на признателност за заслугите й във военно-патриотичното възпитание на децата и за дейността й с гвардейските отряди.
Плакет бе връчен и от името на УМБАЛ „Света Марина“, където д-р Денислава Ангелова стартира своите инициативи, свързани с диабета. Проф. Виолета Йотова прочете поздравителен адрес от ректора на МУ-Варна и от директора на болницата, след което отбеляза, че българското общество само би спечелило, ако има повече хора като д-р Ангелова.
"Тази награда не е на Денислава Ангелова, тази награда е на България", сподели носителката на наградата за толерантност „WomanofValor" на Центъра за мир „Перес“ в Израел. "Безкрайно благодаря на всички, които са ми помагали през годините. Искам да се извиня на моята дъщеря и моето семейство, защото аз отсъствам повече, отколкото е необходимо и решенията ги взимам сама за всяка една кампания и инициатива, без да ги съгласувам с тях и те трябва да се нагодят с мен. Безкрайно много им благодаря за това, което те правят за мен", допълни д-р Денислава Ангелова.
"Помолих Яков тази награда да бъде връчена в Плевен, в моя роден град, защото исках да я отпразнувам с всички вас", обърна се д-р Ангелова към присъстващите. Тя допълни, че ще продължи по пътя, който е поела и се надява, че ще усеща подкрепата на своите близки й занапред.
"Посвещавам тази награда на проф. Йотова от УМБАЛ "Света Марина" - Варна, защото това е жената, която ми даде много мъдрост и знания, научи ме да не се страхувам от диабета, научи ме да не се страхувам от любовта, научи ме да се боря и да изграждам. Тази награда я посвещавам и на Втори ученически гвардейски отряд при ОУ "Д-р Петър Берон" и Първи ученически гвардейски оркестър при СУ "Иван Вазов" в Плевен. Благодаря на директорите на двете училища, че са до мен във всяка една инициатива. Съвсем скоро ще създадем нещо много хубаво и в ОУ "Климент Охридски", загатна д-р Ангелова по повод бъдещите си планове в родния Плевен.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 18 Януари 2019 17:40
 
Фейсбук коментари
Сподели статията