Начало Общество НПО Безплатно да използват общински зали, искат 30 читалища в община Плевен
28 Февруари 2020 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 27 Февруари 2020 16:00
Четвъртък, 27 Февруари 2020 12:55
Четвъртък, 27 Февруари 2020 12:54
Четвъртък, 27 Февруари 2020 12:34
РЕКЛАМА
Безплатно да използват общински зали, искат 30 читалища в община Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 17 Януари 2020 14:45
obshtina-pleven1 Да бъде променена общинската Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Плевен в частта й за безплатно ползване на залите - общинска собственост, за това настояват 30 читалища в общината с писмо до председателя на Общинския съвет Мартин Митев.
В писмото, подписано от читалищните секретари и председатели на настоятелства, се посочва, че в момента общинските зали се ползват безплатно за мероприятия, организирани от детски градини, училища и спортни клубове, общинска собственост, а така също и от организации на хора с увреждания, пенсионери и учащи се. „Ние желаем читалищата да бъдат добавени към тези организации и категории хора. Аргументите ни са, че ние не провеждаме платени мероприятия и не реализираме печалба от тях. Освен това нашите концерти и други изяви са предназначени за хората от общината. В нашите състави участват предимно ученици и пенсионери, а и в публиката в залите преобладават предимно такива категории хора“, се казва в писмото. „Разчитаме на Вас и на останалите общински съветници да проявите разбиране и да ни подкрепите относно тази наша молба, тъй като тя е продиктувана от добри намерения и е в полза на хората от община Плевен“, завършва обръщението на културните институти.
Предстои преписката да бъде разгледана в три от постоянните комисии в Общинския съвет - "Образователна политика и читалищна дейност", "Законност и контрол по изпълнение на решенията" и "Общинска собственост и инвестиционна политика". Заседанията на комисиите са следващата седмица.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията