Начало Общество Политика
18 Септември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 17 Септември 2019 17:26
Вторник, 17 Септември 2019 14:39
Вторник, 17 Септември 2019 14:16
Вторник, 17 Септември 2019 13:23
РЕКЛАМА
Политика
След проявен интерес от купувач отново ще се обсъжда продажбата на плувния комплекс до ТЕЦ-а Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 17 Септември 2019 13:23
obshtina-plevenПредложение за продажба на Плувния комплекс, находящ се в Източната индустриална зона на Плевен, влиза за обсъждане в две от постоянните комисии в Общинския съвет този месец, съобщават от институцията. Предложението ще се гледа от ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ и ПК по „Бюджет и финансова политика“.
С Решение от 29.06.2006 г. на Общински съвет - Плевен, имотът е обявен за публична общинска собственост с цел да бъде отдаден на концесия. На проведените няколко такива процедури кандидати не са се явили и процедурата е прекратена. С решение от 03.02.2014 г. отново на местния парламент имотът е обявен за частна общинска собственост и от тогава неколкократно в годините комплексът е предлаган на публични търгове, но отново без резултат. Настоящото предложение на администрацията за продажба на имота е във връзка със заявен интерес от страна на купувач. По този повод е изготвената пазарна оценка от оценител, която възлиза на 392 440 лв. без ДДС, в т.ч. стойност на земята - 117 620 лв.
Направената експертна оценка на имота от независим лицензиран оценител показва, че състоянието на обекта е изключително лошо, се посочва в предложението. На покрития басейн в комплекса носещите рамки и плочи са запазени, без видими пукнатини, но довършителните работи са изцяло разрушени. Липсват прозорците с рамките, има и съборени стени, липсва и голяма част от фаянса по стените. Запазени са металните прозорци по южната фасада, но стъклата на повечето от тях са счупени. Наблюдават се и силни течове от покрива. Фаянсовата облицовка на басейна също е силно изхабена. Достъп до сутерена е невъзможен. Покритият басейн е неизползваем от години, а двата открити басейна в имота са ползвани за последно през лятото на 2010 г.
Предложението за продажба на Плувния комплекс е чрез публичен търг с тайно наддаване, като участниците да представят предварително предложенията си в общинска администрация.
Последно променен на Вторник, 17 Септември 2019 14:12
 
Политическите сили се споразумяха за съставите на СИК в община Плевен в предстоящите местни избори Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 13 Септември 2019 16:12
izbori mestni 2019Със споразумение за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) завършиха днес консултациите на политическите партии и коалиции. Срещата беше ръководена от изпълняващия длъжността кмет на Община Плевен Стефан Милев, който приветства представителите на Политическа партия „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България”, Политическа партия „Движение за права и свободи”, Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО”, Партия „Воля” и Коалиция „Демократична България - Обединение”.
Със заповед на Кмета на Община Плевен са определени 162 секции на територията на общината, от които 127 са в Плевен, другите 35 – в останалите населени места. С Решение на Общинската избирателна комисия – Плевен, е направено следното разпределение – 147 от секционните избирателни комисии ще са с по 9 члена, а 15 – с по 7, като общият брой на членовете на секционните избирателни комисии в общината е 1 426. Крайното разпределение по партии и коалиции според решението на РИК, като в броя са включени председателите и заместник-председателите на СИК, както и членовете в Плевен и останалите населени места, е следното:
- Партия „ГЕРБ” - 496;
- Коалиция „БСП за България” - 416;
- Партия „Движение за права и свободи” - 162;
- Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО” - 162;
- Партия „Воля” - 162;
- Коалиция „Демократична България - Обединение” - 28, без председатели, заместник-председатели и секретари.
Възражения възникнаха от някои партии и коалиции за присъствието или отсъствието на техни представители в СИК в населени места, но след диалог беше постигнат консенсус. Поименните списъци с членовете на комисиите трябва да бъдат предадени до 14 часа на 19 септември, четвъртък.
По време на консултациите всички присъстващи подписаха и превърналото се в традиция Споразумение между политическите партии и коалиции в община Плевен относно разпространение на агитационни материали по време на предизборната кампания за избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 год. Т.нар. джентълменско споразумение беше въведено по предложение на кмета на Община Плевен Георг Спартански и цели ограничаване на последиците от афишната и плакатна война, която нанася щети на инфраструктурата на града.
Последно променен на Петък, 13 Септември 2019 16:18
 
Спартански обяви, че ще се кандидатира за втори кметски мандат Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 06 Септември 2019 15:06
spartanski vtori mandatКметът на Община Плевен Георг Спартански обяви, че ще се кандидатира за втори управленски мандат чрез гражданска подписка и инициативен комитет. Той направи това днес, в Деня на Съединението, минути след церемонията по отбелязване на празника.
„Ще се кандидатирам чрез гражданска подписка и инициативен комитет, защото не съм независим, аз съм зависим от гражданите на общината, те са моят работодател“. Решението си Спартански обяви пред надписа „Pleven, Плевен“, който символизира издигнатият от него девиз „С Плевен в сърцето и със сърце за Плевен“.
„Събирането на подписи ще е и тест как плевенчани се отнасят към работата на екипа ми и моята през последните 4 години“, каза още той, след като обясни, че след регистрацията на инициативния комитет в Общинската избирателна комисия, ще се проведе подписка в подкрепа на кандидатурата му и тя трябва да събере минимум 2000 валидни подписа на избиратели от общината.
Георг Спартански отчете, че през отминаващия мандат е изпълнен голям обем работа. А за следващия са заложени проекти, заслужаващи да бъдат реализирани в името на Плевен. „Като отговорен човек държа да довърша започнатото от мен. Както досега, управлението няма да е монолог, а диалог с гражданите на Плевен. Ще продължа да водя денонощно този диалог с обяснения и аргументи защо е необходимо това, което правим. Защото само диалогът с гражданите ги превръща в управляващи и ражда добри плодове", заяви Спартански.
На обявяването на кандидатурата му имаше представители на ръководствата на десни и дясно-центристки партии, на сегашния управленски екип на общината, както и граждани.

Снимка: Дарик радио
 
Нови консултации за съставите на Секционните избирателни комисии Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 10 Септември 2019 15:19
izbori glasuvaneКонсултации между политическите партии и коалиции за определяне съставите на Секционните избирателни комисии на територията на община Плевен ще се проведат отново на 13 септември 2019 г., петък, от 11 часа в Заседателната зала на Община Плевен на III етаж в административната сграда на пл. „Възраждане” 2. Предложението е на представители на Политическа партия „Движение за права и свободи”, Коалиция „БСП за България”, НФСБ, партия „Атака”.
Кметът на Община Плевен Георг Спартански ще предложи на предстоящите консултации подписване на Споразумение между политическите партии и коалиции в община Плевен относно разпространение на агитационни материали по време на предизборната кампания за избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 год. Т.нар. джентълменско споразумение цели ограничаване на последиците от афишната и плакатна война, която нанася щети на инфраструктурата на града.
Последно променен на Вторник, 10 Септември 2019 15:20
 
Горда, свободна, силна и независима България в обединена Европа си пожелаха гражданите на Плевен, чествайки Съединението Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 06 Септември 2019 14:14
06092019Пред паметника на Четвърти пехотен полк в Градската градина в Плевен тържествено беше отбелязано Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Командирът на Единния център за начална подготовка полк. Николай Бешев прие почетния караул, след което свещеници от плевенски храмове отслужиха панихида в памет на загиналите. На събитието присъстваха народни представители от 15-и Многомандатен избирателен район - Плевен, областният управител Мирослав Петров, общински съветници, военнослужещи, десетки жители и гости на града и общината.
„134 години ни делят от онзи далечен септември през 1885 год., когато българите от двете страни на Балкана доказаха, че свободата не им е подарена и са узрели за своето териториално и политическо обединение. Това е една от най-светлите дати, които с право ни правят горди да се наричаме българи. Това е акт на политическа воля и нейното осъществяване, което е започнало отдолу нагоре - в умовете, сърцата и душите на милионите обикновени българи. Те показаха, че желаят да бъдат сами господари на себе си и че решенията за своята Родина ще взема народът и няма да изпълняваме чужда воля”. Това каза в словото си по повод Съединението на Княжество България с Източна Румелия кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той припомни историческите събития, довели до акта на Съединението, както и последиците от него. „Илинденско-Преображенското въстание и потушаването му в кръв, ходът на войните след това показаха, че ние не желаем чужди територии, но нашият национален идеал е жив и той е, ни повече, ни по-малко, национално обединение. Знайно е, че съединението прави силата, а както е добавил Стамболов – силата ражда независимост. Това трябва да бъде идеалът на българите в днешна България, този идеал, който ни завещаха борците за Освобождение. Всички днешни българи, каквито сме ние тук, дошлите да отдадем почит на загиналите за Съединението на България и защитата на това дело, трябва да имаме пред себе си този идеал - горда, свободна, силна и независима България в обединена Европа! Да имаме силата, куража и волята да отстояваме българския национален интерес! Когато уважаваш себе си, ще те уважават и другите! Да живее България и Бог да ни пази! Честит празник!”, се обърна към присъстващите Спартански.
Последно променен на Петък, 06 Септември 2019 14:19
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 576
Фейсбук коментари
Сподели статията