Начало Общество Политика
19 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 18 Ноември 2019 13:49
Понеделник, 18 Ноември 2019 10:27
Понеделник, 18 Ноември 2019 09:45
Понеделник, 18 Ноември 2019 09:42
РЕКЛАМА
Политика
Готов е проектът на Правилник, по който ще работят общинските съветници в Плевен през настоящия мандат Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 18 Ноември 2019 13:49
obshtina-pleven1За обществено обсъждане е публикуван Проектът на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет в Плевен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2019 - 2023 г., съобщават от общинската администрация. Съгласно Закона за нормативните актове (ЗНА) на заинтересованите лица се предоставя 30-дневен срок за предложения и становища по настоящия проект, като предложенията могат да бъдат депозирани в Центъра за административно обслужване при община Плевен, на адрес - Плевен, пл."Възраждане" №4 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Пълният текст на проекта е достъпен в интернет на obs.pleven.bg/bg/proekti-na-dokumenti/proekt-na-pravilnik-za-organizatsiyata-i-deynostta-na-obshtinski-savet-pleven-negovite-komisii-i-vzaimodeystvieto-mu-s-obshtinskata-administratsiya-za-mandat-2019-2023-g.
Съгласно чл.7 на ЗНА, правилникът е нормативен акт, който се издава за прилагане на закон в неговата цялост, за организацията на държавни и местни органи или за вътрешния ред на тяхната дейност. В същия закон, Глава трета „Изработване на проекти на нормативни актове“, чл. 26., ал.3 е посочено, че преди внасянето на проект на нормативен акт за издаване или приемане от компетентния орган съставителят на проекта го публикува на интернет страницата на съответната институция. Срокът за предложения и становища по проектите, публикувани за обществени консултации по ал. 3, е не по-кратък от 30 дни. След приключването на обществената консултация по ал.3 и преди приемането, съответно издаването на нормативния акт, съставителят на проекта публикува на интернет страницата на съответната институция справка за постъпилите предложения.
Както вече posredniknews.com информира, проектът е изготвен от петчленна комисия към Общинския съвет в Плевен в състав: председател на комисията Илиян Йончев (БСП за България), и членове: Владислав Монов (ПП ГЕРБ), Свилен Трифонов (МК Демократична България - Обединение СДС, БЗНС), Павлинка Микова (ПП ВМРО - БНД) и Николай Маринов (ПП БДЦ).
Последно променен на Понеделник, 18 Ноември 2019 14:52
 
До 22 ноември трябва да е готов проектът за правилник за работата на новия Общински съвет в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 15 Ноември 2019 11:34
Obshtina-PlevenПетчленна комисия към Общинския съвет в Плевен вече работи по проект за Правилник за организацията и дейността на местния парламент, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2019 - 2023 г., съобщават от институцията. Съставът на временната комисия бе предложен и гласуван на провелото се на 12 ноември тържествено първо заседание на новия местен парламент.
За председател на комисията бе избран Илиян Йончев - БСП за България, а за членове: Владислав Монов - ПП ГЕРБ, Свилен Трифонов - МК Демократична България - Обединение СДС, БЗНС, Павлинка Микова - ПП ВМРО - БНД и Николай Маринов - ПП БДЦ. Според решението комисията трябва да представи проекта за новия правилник до 22 ноември. Предложеният от временната комисия проект за правилник за работата на ОбС - Плевен за мандат 2019 – 2023 г. ще бъде обсъден на заседанието на 28 ноември.
 
За Мартин Митев местната власт е огромна отговорност и той очаква от новия общински съвет да запази връзката си с избирателите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 12 Ноември 2019 16:34
m.mitev 072017„Изборите минаха и приключихме с думите, време е за работа. Пожелавам успешен четиригодишен мандат на всички. И нека изпълняваме задачите си с разум и уважение към Плевен и плевенчани!“
Това заяви в първото си обръщение в новия Общински съвет на Плевен Мартин Митев, избран за втори мандат начело на местния парламент. Изборът бе направен след тайно гласуване, при което 28 общински съветници подкрепиха кандидатурата му, в урната имаше и 13 невалидни бюлетини.
„За мен е чест да се обърна към всеки един от вас и да Ви пожелая успешен 4-годишен мандат! Нека в края му всички ние да имаме основание да се гордеем с добре свършена работа и с един по-добър Плевен“, обърна се към присъстващите в залата Мартин Митев. Той благодари за колегите си общински съветници за гласувано доверие отново да бъде начело на Общинския съвет. „Важна част от нашата работа в следващите четири години е да запазим връзката си с избирателите и в края на мандата да ни запомнят като хора, които са направили нещо добро и смислено за развитието на общината. Пътят няма да е лек, защото местната власт е огромна отговорност. Тази отговорност задължава и изисква мъдрост в решенията. Вярвам, че всички ние ще успеем да надскочим политическите си различия и личното си его, и да си вършим работата както трябва, без да изпълваме мандата с дребнотемие и политиканстване“, каза още Митев.
 
В новия общински съвет в Плевен преобладават икономистите, представителите на нежния пол са 9, с две повече от мандат 2015-2019 Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Ноември 2019 13:44
Obshtina-PlevenКратка справка относно състава на новоизбрания Общински съвет на Плевен, мандат 2019-2023 г. представи на пресконференция избраният за втори мандат председател на местния парламент Мартин Митев. „Можем да кажем, че в състава на новия Общински съвет наблюдаваме баланс между съветници с опит и нови такива. На практика 50 на сто от състава е нов. Виждам хъс за работа в колегите, надявам се че цялата тази енергия ще бъде впрегната за добри дела за Плевен и плевенчани“, заяви Мартин Митев.
Както вече posredniknews.com писа, в състава на Общински съвет - Плевен, мандат 2019 - 2023 г., влизат представители на 9 партии и коалиции - ПП ГЕРБ - 10 мандата, БСП за България - 8 мандата, МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС) - 7 мандата, ПП ВМРО - БНД - 4 мандата, ПП БДЦ - 4 мандата, ПП АБВ - 3 мандата, ДПС - 3 мандата, ПП „Движение Гергьовден“ - 1 мандат и ПП „Воля“ - 1 мандат. Доайен е доц. д-р Евгения Бързашка (МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС). Доц. Бързашка е добре познато име. Директор е на Медицинския колеж при Медицинския университет и е началник на Клиниката по клинична токсикология при Университетската болница.
Най-младият общински съветник е само на 20 години - това е Васил Петков от ДПС, студент по право. През декември тази година ще навърши 21 години. Може да се окаже, че е втори по възраст в страната след 18-годишния общински съветник в община Стара Загора.
Справката относно участието на съветниците в предходни мандати показва:
За трима общински съветници това е четвърти мандат, за трима - трети, за 15 общински съветници този мандат ще бъде втори, а за 20 - той е първи. Посочените мандати не са поредни.
Анкетните карти показват, че 90 на сто от съветниците в новия местен парламент са висшисти. В състава има двама юристи, плюс един студент по право. Най-много са икономистите - 16 души, лекари - 2, педагози - 3. Има и инженери, съветници с хуманитарни профили, такива с техническо образование, има и представители на земеделския сектор.
Относно съотношението жени - мъже в този мандат дамите са 9 (в предходния те бяха 7), а представителите на силния пол - 32.
Първото редовно заседание на Общински съвет - Плевен ще се проведе на 28 ноември, четвъртък.
 
Акцент през новия кметски мандат на Георг Спартански ще е по-качественото и по-бързо откликване при решаване на проблемите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 12 Ноември 2019 15:29
Spartanski nov mandatС традиционните хляб и сол и менче с вода беше посрещнат Георг Спартански, който положи клетва като кмет на Плевен за втори мандат, в сградата на Община Плевен. Свещеници от плевенски храмове отслужиха тържествен водосвет за здравето и благоденствието на жителите на цялата община. Пред общинските съветници, бившите кметове Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски, служители в администрацията Спартански заяви намерението си да продължи дейността по приоритетите си - почтеност, прозрачност, професионализъм, публичност и практичност в управлението на обществените дела, за да се оправдаят очакванията на хората. Акцент през втория кметски мандат на кмета на Плевен ще е по-качественото и по-бързо откликване при решаване на проблемите, за да може градът да ускори развитието си.
Последно променен на Вторник, 12 Ноември 2019 15:32
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 588
Фейсбук коментари
Сподели статията