Начало Общество Право ДОПЪЛНЕНА. Кметът на Червен бряг е поредният, който попада на мушката на спецпрокуратурата
28 Февруари 2020 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 27 Февруари 2020 16:00
Четвъртък, 27 Февруари 2020 12:55
Четвъртък, 27 Февруари 2020 12:54
Четвъртък, 27 Февруари 2020 12:34
РЕКЛАМА
ДОПЪЛНЕНА. Кметът на Червен бряг е поредният, който попада на мушката на спецпрокуратурата Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Право
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 20 Март 2019 10:57
Daniel Valov ChBryag Специализираната прокуратура е започнала разследване срещу кмета на Червен бряг Данаил Вълов, съобщиха от държавното обвинение. Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ), и журналистическо разследване, излъчено на 7 май 2018 г. от една от националните телевизии. Оперативно-издирвателните действия са възложени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).
Данаил Вълов е разследван за злоупотреби при обществени поръчки по програмата ”Топъл обяд. През април 2017 г. община Червен бряг обявява поръчка с две обособени позиции – ”Приготвяне и доставяне на храна "топъл обяд“ в Червен бряг“ и ”Приготвяне и доставяне на храна ”топъл обяд“ в Койнаре“. Документи са подали три фирми. Най-ниска е цената, предложена от софийската фирма ”М.-П.“ ЕАД. Но вместо да сключи договор със спечелилата фирма, Вълов е прекратил обществената.
Според прокуратурата, целта е била да се облагодетелстват другите две фирми, които са печелили обществени поръчки със същия предмет през предходната година.
На последните месни избори Данаил Вълов Вълов е издигнат за кмет от Гражданско обединение за развитие на община Червен бряг и подкрепен от АБВ, БДЦ и Реформаторския блок.
Междувременно сайтът frognews.bg публикува информация, според която освен кмета Данаил Вълов в акцията са задържани шестима служители от общинската даминистрация в Червен бряг - Светослав Георгиев – зам.-кмет еврофинансиране, Диана Димитрова - директор Дирекция “Европроекти”, Евгения Николова - директор Дирекция “Обществени поръчки” и двама юрисконсулти - Десислава Иванова и Ивайло Коловски.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 27 Март 2019 13:46
 
Фейсбук коментари
Сподели статията