22 Януари 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 22 Януари 2019 12:13
Вторник, 22 Януари 2019 11:00
Вторник, 22 Януари 2019 10:40
Понеделник, 21 Януари 2019 17:02
Валути
РЕКЛАМА
Здраве
И в Левски първите проплакали бебета са близнаци, които са „Бебе на 2019 година“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 21 Януари 2019 16:10
bliznatsi LevskiПо традиция на 21 януари - Бабин ден и Ден на родилната помощ, с мило тържество в Родилно отделение на болницата Община Левски честити празника на акушерите и гинеколозите. С празнична програма и традиционен ритуал децата и учителките от ДГ „Слънце” поздравиха всички.
По традиция първото бебе, родено през новата година в „МБАЛ Левски” ЕООД става „Бебе на годината“. За първи път близначета са орисани да получат това почетно звание.
Ерик и Раяна Емилови Маринови се появиха на този свят на 10 януари на обяд с помощта на акушер-гинеколозите от АГ отделение на МБАЛ в Левски. Те са първите рожби на Сребрина Каменова Димитрова и Емил Руменов Маринов от Левски .
Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави сърдечно щастливите родители и акушер-гинеколозите. Тя пожела да са здрави и все така всеотдайни в своята благородна професия, да се раждат повече здрави деца, да растат щастливи и добри българи . Петя Чолакова - гл.експерт „Образование, култура и спорт” връчи подаръците от Общината.
Зав.АГ Отделение д-р Ангел Петков поздрави всички с празника лекарите и акушерките, които се борят за живота и здравето на бебетата и родилките. Д-р Петков благодари и на директора на болницата Евгения Иванова за създадените нормални условия за работа, на кмета на община Левски Любка Александрова за плътната подкрепа на хората в бяло, за борбата ? да направи така, че работата в лечебното заведение да има добри резултати и хората да са доволни.
За появата на нов живот, за бебенцата и майките се грижат с висок професионализъм и отговорност зав.отделението д-р Ангел Петков и д-р Иван Недков, акушерките Дамянова, Стефанова, Русанова, Генова, старша акушерка Кирилова, мед.сестрите Русалинова, Горшкова и Симеонова, санитарките Мария, Албена и Митка. 89 бебета са родени през 2018 г. в родилно отделение на болницата в Левски, а до 21 януари т.г. там са поели своите първи глътки въздух 5 бебенца.
Последно променен на Понеделник, 21 Януари 2019 16:13
 
За първи път близначета са първите родени в общината за годината бебета Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 14 Януари 2019 15:59
bebeta2Близначетата Радостин и Дара Савови са първите родени в община Плевен бебета за новата 2019 година. Те са проплакали на 1 януари в МБАЛ „Авис Медика”, пръв се е появил Радостин – в 17.07 часа, а Дара – минута по-късно. Майката Анита Савова е на 32 години, а таткото Николай Савов - на 34. Имат сключен граждански брак, и двамата са с постоянен и настоящ адрес в Плевен. До момента не се е случвало близначета да са първите родени в началото на новата година бебета в община Плевен.
 
В Москва чрез телемост участваха в хирургия на живо, извършена в ХАЙФУ Център „Света Марина“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 07 Декември 2018 13:13
operacia MoskvaВ рамките на медицинско изложение „Седмица на руското здравеопазване“, чрез иновативен едночасов телемост, екипът на ХАЙФУ Центъра към УМБАЛ „Света Марина“ - Плевен осъществи връзка между Плевен и Москва, Русия. Изложението се провежда от 3 до 7 декември 2018 г. под патронажа на президента на руската федерация Владимир Путин. Форумът се организира от няколко руски държавни институции с участието на множество високотехнологични здравни компании, предлагащи съвременни технологии и лекарства в различни области на здравеопазването.
Аудиторията в Москва проследи ХАЙФУ хирургия на живо, при която чрез неинвазивно термично стопяване, посредством фокусиран ултразвук, беше унищожен деветсантиметров миомен възел на пациентка. Телемедицинската връзка се осъществи благодарение на специален софтуер за комуникация.
Доц. д-р Добромир Димитров, ръководител на плевенския екип, откри телевръзката с представяне на България, на Плевен, на Медицински университет - Плевен и Университетска Болница „Света Марина“. Д-р Венцислав Георгиев, гинеколог с опит в прилагането на ХАЙФУ технологията, водеше демонстрацията с директна комуникация на руски език с аудиторията в Москва. По време на процедурата пациентката беше в постоянен контакт както с екипа на ХАЙФУ центъра, така и с аудиторията в Русия. Това е възможно, тъй като процедурата се осъществява с минимална упойка. Пациентката понесе добре интервенцията без съществени оплаквания. Ултразвуковата хирургия продължи 60 минути, средната използвана енергия бе от 350W, като в ранния следобед пациентката беше успешно изписана от ХАЙФУ центъра. Телемедицинската връзка бе осъществена с изключително високо качество на сигнала и премина без технически проблеми. Освен доц. д-р Добромир Димитров и д-р Венцислав Георгиев, членове на екипа бяха д-р Надя Станиславова и д-р Мариян Дуканов.
 
В Плевен ще се прилага 10-годишен опит в роботизираната хирургия Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 07 Януари 2019 14:22
robotic surgeryОт януари 2019 година в УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен ще се прилага натрупания 10-годишен опит в роботизираната хирургия в гинекологията при лечението на своите пациенти. Болницата вече разполага с роботизирана система от последно поколение, с която ще се извършват робот-асистирани операции в гинекологията, общата хирургия и урологията. Доказани са многобройните ползи за пациентите при прилагането на роботизираната хирургия: намаляване на болничния престой, ниска кръвозагуба, намаляване на постоперативната болка и дискомфорт, бързо възстановяване и връщане на пациентите към нормален социален живот.
През м. януари 2018 г. се навършиха 10 години от въвеждането за първи път на роботизираната хирургия в България и в Югоизточна Европа от екипа на проф. д-р Григор Горчев, д.м.н. Той, проф. д-р Славчо Томов и техните екипи имат съществен принос за развитието на революционното направление в съвременната медицина не само у нас, но и в Европа. Професор Горчев е първият сертифициран хирург на конзола за работа с роботизираната система da Vinci за Югоизточна Европа и нашата страна, преминал успешно четири нива на обучение в Центъра по телехирургия в Страсбург, Франция.
Приложението на роботизираната хирургия в България стартира на 08.05.2008 г. с извършването на първата в Източна Европа асистирана с робот радикална хистеректомия (отстраняване на матката) от проф. д-р Григор Горчев. През 2012 г. той извършва първата в Източна Европа роботизирана операция на жена с рак на шийката на матката със запазване на детеродните й функции (роботизирана радикална трахелектомия). През 2011 г. под ръководството на проф. Горчев за първи път в България стартира развитието на роботизираната хирургия в урологията с първата в страната асистирана с робот нефректомия (отстраняване на бъбрек). Обучени са двама уролози като хирурзи на конозола, които осъществиха и първите у нас радикални роботизирани простатектомии (премахване на простатна жлеза).
На 09.04.2014 г. е осъществена първата за България операция на пациент с рак на дебелото черво с роботизираната система Da Vinci.
За 10-годишен период екипът на чл.-кор. проф. Григор Горчев извършва общо 1200 робот-асистирани операции в гинекологията, от които 693 робот-асистирани хистеректомии за ендометриален карцином; 494 робот-асистирани радикални хистеректомии за карцином на маточната шийка; 10 робот-асистирани параметректомии и 3 робот-асистирани радикални трахелектомии (органосъхраняващи операции за отстраняване на шийката на матката и съхраняване на матката с цел запазване на репродуктивните функции на жената).
 
БМЧК проведе акция за 1 декември в мол Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Вестник "Посредник"   
Неделя, 02 Декември 2018 16:29
bmchk akcija 1 dekbmchk akcija 1 dek 1Всяка година на 1 декември се чества Световният ден за борба със ХИВ/СПИН. По традиция това е и една от кампаниите, зад която застава Българският червен кръст и в частност Български младежки червен кръст - Плевен, припомнят от организацията. Тази година кампанията мина под наслов “Узнай своя статус”.
Младите червенокръстци организираха информационна кампнаия в ''Panorama Mall Pleven'', където успяха да заинтригуват гражданите с много полезна информация относно вируса на ХИВ и мерките, чрез които можем да се предпазим от неговото предаване. 
Доброволците обърнаха изключително голямо внимание на важността от редовното изследване за вируса на ХИВ, което всеки гражданин може да си направи безплатно и анонимно в специален кабинет в Регионалната здравна инспекция - Плевен.
Акцията на младежите от Български младежки червен кръст - Плевен завърши много успешно, с голям брой раздадени презервативи и информационни брошури.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 178
Фейсбук коментари
Сподели статията