Начало Спорт Други Представиха проекта за новия скейт парк в Плевен
20 Февруари 2018 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Вторник, 20 Февруари 2018 17:24
Вторник, 20 Февруари 2018 17:12
Вторник, 20 Февруари 2018 17:01
Вторник, 20 Февруари 2018 14:24
Валути
РЕКЛАМА
Представиха проекта за новия скейт парк в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Спорт - Други
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 02 Ноември 2017 12:59
balaklija skejtpark balaklija skejtpark1 Проектът за новата площадка за скейтборд в Плевен, до чешма Балаклия, беше представен в зала „Гена Димитрова” на Регионалната библиотека „Христо Смирненски”. На презентацията, организирана от Община Плевен и направена от арх. Цветозар Петков от архитектурно бюро „Проконсулт“, присъстваха председателят на Общинския съвет Мартин Митев и общинският съветник Пепо Петков - член на ПК по "Младежки дейности, спорт и туризъм", кметът на Общината Георг Спартански и заместниците му арх. Невяна Иванчева и Стефан Милев, представители на Младежкия общински парламент в Плевен, засилен интерес имаше и от страна на скейт общността в града.
В началото на презентацията арх. Петков сподели, че проектантите са имали възможността да посетят три скейт парка - в Добрич, в Бургас и в Букурещ, където са се запознали с добрите практики в тази област. Той представи подробно и идейния проект за скейт парк в Плевен.
Предвижда се новото съоръжение да бъде разположено до чешма Балаклия, с основен подход откъм ул. „Вардар“. Проектът включва площадка с начална и средна сложност за безопасно забавление на децата, с четири повдигнати ръба, които ще служат за изпълнение на различни трикове. В района ще бъде изграден медицински пункт, осветление, което ще позволява и нощно каране, ще има видеонаблюдение и пункт за охрана. Предвидени са още места за паркиране, обслужваща сграда със самопочистваща се тоалетна, съблекалня, шкафчета за багаж и пейки за почивка.
След презентацията проектът коментира и кметът Георг Спартански, като припомни лошото състояние на района само допреди няколко месеца и изрази надежда, че с реализацията на проекта тази част на Плевен ще добие европейски вид. Той отбеляза, че стойността на проекта е около 500 000 лева и решението за реализацията на новия скейт парк ще бъде взето тепърва от Общинския съвет на Плевен.
„Смятам, че идеята Плевен да има скейт парк е много добра и проектът категорично има бъдеще“, заяви председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и също поясни, че обсъждането на проекта в Общинския съвет предстои. „На практика днешната презентация е първото оповестяване на проекта за скейт парк в Плевен в конкретика“, отбеляза Мартин Митев.
Във връзка с един от основните въпроси - финансирането на проекта, председателят на Общински съвет - Плевен посочи, че в момента Община Плевен има изключително добър кредитен рейтинг и евентуално проектът може да се реализира и с кредит. Всичко това обаче предстои да се коментира и по него ще се произнесат съветниците.


 Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти