Начало Спорт Моторни (+ФОТОГАЛЕРИЯ) Майсторство в пилотажа демонстрираха 50 летателни апарата над Бохот
11 Ноември 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 11 Ноември 2019 16:56
Понеделник, 11 Ноември 2019 16:24
Понеделник, 11 Ноември 2019 15:43
Понеделник, 11 Ноември 2019 15:33
РЕКЛАМА
(+ФОТОГАЛЕРИЯ) Майсторство в пилотажа демонстрираха 50 летателни апарата над Бохот Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Спорт - Моторни
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Понеделник, 15 Септември 2014 08:36
IMG 0941 Около 50 летателни апарата се издигнаха в небето над Бохот през почивните дни. Над 15 леки самолети и десетки мотоделтапланери и мотопарапланери се събраха за 12-ия фестивал на леката и спортна авиация „Криле за всички", който се проведе на летището край плевенското село.
Домакин на събитието беше авиационно сдружение „Криле", а участниците, повечето от които долетяха, бяха от София, Банкя, Ловеч, Силистра, Варна, Бургас, Приморско, Казанлък и Кърджали. Като гости на събитието пристигнаха заместник-командирът на ВВС, бригаден генерал Анатолий Кръстев и заместникът на отбраната, командващият Военновъздушните войски, генерал Константин Попов, които замениха военните самолети и се повозиха на мотоделтапланер.
Програмата през първия ден започна с виртуозни полети на два мотоделтапланера, които успяха да впечатлят събралата се многобройна публика, а веднага след тях излетяха и мотопарапланеристите, които с нетърпение очакваха да им бъде дадена зелена светлина да полетят. След вълнуващите изпълнения на първите летци, в небето се издигнаха и самолетите, които с лекота изпълняваха различни маневри и будеха възторг у гостите на събитието.
Впечатления направи изпълнението на един от мотоделтапланеристите, за когото другите пилоти обясниха, че се казва Иван, но всички го знаят като Ванката от Ловеч и е един от най-опитните летци. Неговото изпълнение във въздуха сякаш беше закачка със всички, които се намираха на земята. Той се завърташе, приближаваше и сякаш флиртуваше с публиката, която искаше да види още. Подобна закачка с наблюдаващите направи и един от пилотите на самолетите, чието име не успяхме да разберем, тъй като той предпочиташе да се наслади максимално на небесата.
Веднага след приключване на предвидените в програмата изпълнения започнаха свободните полети с граждани, като желаещи да полетят не липсваха. Около летателните апарати се трупаха хора, които чакаха с нетърпение да полетят и да се насладят на усещането от тръпката и гледката, която се предоставя.
За тези, които не се престрашиха да се издигнат в небето, също имаше предвидено занимание. Те имаха възможност да разгледат базата на летище "Бохот" и да се запознаят с условията на обучение на пилотите любители и с единствената в България база за техническа поддръжка на всички типове самолети до 2 000 кг.
В неделния ден се очакваше да бъде изнесена и презентация от Жан Кристоф, известен като Човека паяк, на тема „Създаване и обучение на доброволчески отряди за спасяване по въздух, вода и земя".
Илиян Иванов, председател на сдружение „Криле", сподели, че тази година наистина има много засилен интерес към събитието, а затова спомогна и хубавото време, което беше благосклонно към летците. През последните години се отчиташе спад в посещаемостта, но определено тенденцията е към увеличаване на броя и на публиката, и на участниците в събитието.
Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 15 Септември 2014 12:57
 
Фейсбук коментари
Сподели статията