Начало Страната
24 Февруари 2020 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Страната
ЦИК одобри 4 общински комисии в област Плевен, едната е само от жени Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Избори 2014 - Страната
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 03 Септември 2015 10:27
cikЦентрална избирателна комисия (ЦИК) започна да публикува решения за назначаване на общински избирателни комисии (ОИК) за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г. Сред първите са комисиите в четири общини в област Плевен: Искър, Долни Дъбник, Кнежа и Левски.
В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-245 от 28.08.2015 г. от Валентин Йорданов - кмет на община Искър, област Плевен, е постъпило предложение за състав на ОИК в община Искър, пише в решението на ЦИК с номер 1677 от 1 септември. Представени са всички изискуеми документи, включително протокол за проведени консултации на 24.08.2015 г. В консултациите са участвали представители на всички парламентарно представени партии и коалиции. Постигнато е съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Искър. Протоколът е подписан без възражения и особени мнения.
На това основание ЦИК назначава Общинска избирателна комисия в община Искър, област Плевен, в състав от 11 членове, с председател Русанка Иванова Велева. Прави впечатление, че както ръководството, така и целият състав на ОИК – Искър е от жени.
11-членни са общинските комисии и в останалите 3 общини, където консултациите са проведени в периода 24-28 август и протоколите са подписани без възражения и особени мнения. Те встъпват в правомощията си на 5 септември 2015 г,
Решенията подлежат на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването им.
 
ИЗБОРИ 2014 От ДПС обявиха, че изборът на депутати с малко гласове не е само при тях Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Избори 2014 - Страната
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 10 Октомври 2014 14:48
Във връзка с реакцията по повод на избрани народни представители с листите на ДПС със сравнително малко на брой гласове, получени в Кюстендил, Габрово и Ямбол, предизборният щаб на ДПС излезе с позиция. Тя е публикувана в сайта на партията. Предлагаме ви пълния й текст.
„Във връзка с реакцията по повод на избрани народни представители с листите на ДПС със сравнително малко на брой гласове, получени в Кюстендил, Габрово и Ямбол, Предизборният щаб на ДПС припомня, че този феномен не се отнася само до Движението за права и свободи. Изборният кодекс и скрепената в него методика за изчисление на мандатите определят разпределението на гласовете за съответната политическа сила, без възможност за субективна преценка.
В подкрепа на горното сме длъжни да приведем следните примери :
- Във Видин АБВ реализира мандат с 1 272 гласа, а в Смолян с 1 260;
Прочети още>
 
ИЗБОРИ 2014 Цецка Цачева води преговорната група на ГЕРБ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Избори 2014 - Страната
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 07 Октомври 2014 12:53
ГЕРБ ще проведе разговори с всички партии, влезли в 43-то Народно събрание. В преговорния екип влизат Цецка Цачева, която е и негов ръководител, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, обяви партията в официалния си сайт.
Преговорите с парламентарно представените партии ще започнат от понеделник и ще се проведат в седем последователни дни в поредност според получения резултат на изборите. Разговорите ще се провеждат в сградата на Народното събрание. По време на срещите ще се води стенографски протокол. След края на всяка среща представителите на двете партии ще дават съвместни изявления пред представителите на медиите.
Последно променен на Сряда, 08 Октомври 2014 08:47
Прочети още>
 
ИЗБОРИ 2014 Румен Петков, Тотю Младенов, Мария Календерска изпаднаха от парламента Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Избори 2014 - Страната
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 08 Октомври 2014 11:56
Rumen PetkovКасим Дал губи мястото си на депутат от Реформаторския блок, Румен Петков няма да е народен представител от АБВ в Шумен, бившата министърка на младежта и спорта Мариана Георгиева не влиза като втора от ДПС в Пазарджик, съобщи „24 часа".
Тези неприятни за партиите изненади поднесе последното преразпределяне на мандатите вчера, след като бе сметнато къде отиват остатъците по метода Хеър - Ниймайер.
Румен Петков е водач на листата на АБВ в Шумен, но няма да влезе в парламента. При партията на Първанов превъртането вкарва ген. Михо Михов от Бургас, след като партията остана без мандат в Ямбол. Румен Петков губи мястото в Шумен - мандатът отиде при ГЕРБ. АБВ не успя да вкара и знаковата Николина Чакърдъкова в Благоевград.
Последно променен на Четвъртък, 09 Октомври 2014 08:51
Прочети още>
 
ИЗБОРИ 2014 ГЕРБ ще търси подкрепа от Реформаторския блок и Патриотичния фронт Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Избори 2014 - Страната
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 06 Октомври 2014 09:35
buchvarovaНай-вероятно ГЕРБ ще търси подкрепа за съставяне на правителство от Реформаторския блок и Патриотичния фронт, обясни в понеделник пред Нова телевизия политологът Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Тя определи тези две формации като "по-дясностоящи". Бъчварова беше шеф на политическия кабинет на Бойко Борисов, когото той беше премиер. ГЕРБ обаче не желаят да приемат партията на Касим Дал, която участва в Реформаторския блок. "Категорично не желаем да участваме в едно общо управление с "България без цензура" и с ДПС. БСП са основният ни политически опонент", допълни Бъчварова. По думите й ГЕРБ ще търси подкрепа за реализация на своята дясноцентристка програма. Партията ще обяви своите основни приоритети и позиции, от които не можем да отстъпи. "След това ще се опитаме да потърсим подкрепа за основните ни политически тези и на каква цена можем да я получим", каза Бъчварова.
Последно променен на Понеделник, 06 Октомври 2014 15:45
Прочети още>
 
« НачалоПредишна12345СледващаКрай »

Страница 1 от 5