Начало Страната С уникални кодове срещу контрабанда трябва да се продават цигарите от днес
19 Януари 2020 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
С уникални кодове срещу контрабанда трябва да се продават цигарите от днес Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Бизнес
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 20 Май 2019 11:58
cigari proivodstvo От понеделник, 20 май, е в сила регламент на Европейския съюз, решението за който е взето на 15 декември 2017 г. В резултат от действието на регламента е създадена система за проследяване на всяка кутия цигари. Целта е да се избегне нелегалната търговия с цигари и това, националните бюджети да не се лишават от данъци..
Според приетите правила потребителските опаковки на произвежданите и търгуваните цигари и тютюн за ръчно свиване на цигари, задължително трябва да бъдат маркирани с уникален идентификатор. След днешната дата производителите, вносителите, както и търговците на едро и дребно могат да осъществяват дейността си само ако са регистрирани в системата за проследяване на тютюневите изделия.
У нас онлайн системата функционира към печатницата на БНБ от 15 април, като издаването на кодове е безплатно. Юридическите лица и едноличните търговци, участващи в продажбата на тютюневи изделия се регистрират в системата за проследяване на тютюневи изделия с цел да получат идентификационни кодове както като търговци (икономически оператори), така и за своите търговски обекти. Така ако едно юридическо лице продава цигари в два магазина, трябва да има три кода - за фирмата и за всеки от търговските обекти.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 24 Юни 2019 07:18