Начало Страна Актуална тарифа на АПИ - 73 лева трябва да плаща товарен камион над 12 т с 4 и повече оси пътувайки от София до Бургас
11 Август 2020 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Актуална тарифа на АПИ - 73 лева трябва да плаща товарен камион над 12 т с 4 и повече оси пътувайки от София до Бургас Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Бизнес
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 21 Август 2019 10:40
kamion tezhkotoveren В следващите седмици предстоят интензивни разговори в Обществения съвет към министъра на регионалното развитие и благоустройството и в работните групи към него, се казва в съобщение на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Целта е да се постигне консенсус с превозвачите за тарифите и обхвата на пътищата, за които ще се плаща тол такса.
В съобщеноето се посочва, че започналите на 16 август тестове наелектронната система за събиране на тол такси се провеждат с последната тестова тарифа, обсъждана на Обществения съвет към министъра на регионалното развитие и благоустройството - между 18 и 25 стотинки на километър изминато разстояние за товарен камион над 12 т с 4 и повече оси. Според изчисленията на АПИ при тази тарифа за разстоянието София - Бургас ще се плаща 73 лева, а очакваните приходи са около 600-650 млн. лв. на година.
От АПИ констатират, че тестовете в демонстрационните центрове, които бяха открити на 20 август в София, Пловдив, Варна и Русе, вървят успешно и има съществен интерес от страна на превозвачите към издаването на маршрутните карти. До сега основните препоръки на превозвачите са да се избира по-бързо маршрутът като се добавят в падащото меню областни градове и логистични центрове.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 21 Август 2019 15:53