Начало Страна До средата на декември фирмите плащат авансовия корпоративен данък за 2020 година
21 Януари 2021 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
До средата на декември фирмите плащат авансовия корпоративен данък за 2020 година Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Бизнес
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 23 Ноември 2020 16:00
NAP logo На 15 декември 2020 година изтича срокът за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за годината, напомнят от Националната агенция по приходите (НАП). Това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за тази година.
Фирмите, чийто приходи от продажби за предходната година надвишават 300 000 лева, са длъжни да правят авансови вноски за корпоративен данък. Те са месечни и тримесечни и се определят на база на прогнозната данъчна печалба за текущата година.
Анализите на НАП показват, че има случаи, при които прогнозираните авансови вноски за корпоративен данък се оказват различни от дължимия годишен данък. Това може да доведе до начисляване на лихви от страна на НАП или пък до нужда от възстановяване на данък. В тази връзка, законодателят е дал възможност на предприятията сами да увеличават или намаляват своите авансови вноски през годината, когато смятат, че те ще се различават значително от дължимия годишен корпоративен данък. Увеличението, съответно намалението на авансовите вноски се ползва след подаване на декларация за промяна, онлайн с квалифициран електронен подпис (КЕП) през е-портала на НАП inetdec.nra.bg/eservices.html.
Повече информация за декларирането и плащането на корпоративен данък можете да намерите на сайта на НАП www.nap.bg или на телефона на Информационния център 0700 18 700, на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."