Начало Светски новини
25 Юни 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 25 Юни 2018 16:46
Понеделник, 25 Юни 2018 15:50
Понеделник, 25 Юни 2018 10:30
Понеделник, 25 Юни 2018 10:25
Валути
РЕКЛАМА
Светски новини
Фестивал на река Дунав и Джулай морнинг ще има в Белене Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Юни 2018 11:41
july morning dunavВ дните 29 и 30 юни в Белене ще се проведе Фестивал на река Дунав. „Възползваме се от Международния ден на река Дунав – 29 юни, за да организираме този празник. Той е своеобразна благодарност към реката, която минава край града ни. Провеждаме го за трета поредна година и е повод заедно да посрещнем Юлското утро”, споделя кметът на община Белене, Милен Дулев.
Програмата предвижда кулинарно състезание под мотото „Беленска трапеза”, със специалното участие на известния готвач Иван Звездев, на 30 юни от 17.00 часа. Час по-късно ще е концертът „Дунав пее и играе”, в който ще се включат самодейни състави от региона. Любителите на риболова ще могат да изпробват късмета си в състезание по риболов на 30 юни от 8.00 часа.
За децата ще има организирана забава под мотото „Дунавски детски свят” на 29 юни от 10.30 часа. Планиран е и велопоход до местността ХТК „Лимана” (рибарско селище) на 29 юни от 9.00 часа. Посрещането на Юлското утро на брега на река Дунав край Белене ще е на 30 юни от 21 часа с рок групите „Бандата на Пецата”, „ПО-РОК” и „Soda acoustic”.
Всички събития ще се провеждат в парка пред Посетителския център на Природен парк „Персина”. Част от събитията във фестивалната програма ще се реализират благодарение на финансовата подкрепа по проект LENA на Програма за Транснационално сътрудничество „Дунав” (Interreg Danube Transnational Programme).

 
За трета поредна година - фестивал на река Дунав в Белене Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 12 Юни 2018 10:50
dunavНа 29 и 30 юни в Белене ще се проведе Фестивал на река Дунав. „Възползваме се от Международния ден на река Дунав - 29 юни, за да организираме този празник. Той е своеобразна благодарност към реката, която минава край града ни. Провеждаме го за трета поредна година и е повод заедно да посрещнем юлското утро”, сподели кметът на община Белене Милен Дулев. Програмата предвижда кулинарно състезание под мотото „Беленска трапеза” със специалното участие на Иван Звездев на 30 юни от 17 часа. Час по-късно ще е концертът „Дунав пее и играе”, в който ще се включат самодейни състави от региона. Любителите на риболова ще могат да изпробват късмета си в състезание по риболов на 30 юни от 8 часа. За децата ще има организирана забава под мотото „Дунавски детски свят” на 29 юни от 10:30 часа. Планиран е и велопоход до местността „Лимана” (рибарско селище) на 29 юни от 9 часа. Посрещането на юлското утро на брега на река Дунав край Белене ще е на 30 юни от 21 часа с рок групите „Бандата на Пецата”, „ПО-РОК” и „Soda acoustic”. Всички събития ще се провеждат в парка пред посетителския център на Природен парк „Персина”.
Част от събитията във фестивалната програма ще се реализират благодарение на финансовата подкрепа по проект LENA на Програма за Транснационално сътрудничество „Дунав” (Interreg Danube Transnational Programme).
 
В Деня на детето в град Левски откриха нова детската площадка Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Събота, 02 Юни 2018 10:50
levski 1juni1levski 1juni2Радостен и специален празник за децата в град Левски на 1 юни,  за официалното откриване на детската площадка на мечтите им, събра малки и големи на площада. С песните, стиховете  и танците на малките палавници и мажоретки, празникът озари лицата на всички в Международния ден на детето.
Кметът на община Левски Любка Александрова пожела на на децата да са здрави, щастливи и радостни, че на техния празник общината може да  им подари обещаната детска площадка. След като децата от ДГ „Слънце” подариха своя проект по Джуниър Ачийвмънт на кмета на общината, идеята им беше обогатена и прекрасната детска площадка вече радва децата.
Директорът на дирекция „Градоустройство и архитектура” в Общината, инж. Пламен Парашкевов получи специална благодарност от кмета за прекрасното претворяване на проекта на децата. Благодарност беше изказана на всички, участвали в изграждането на детската площадка, за да са щастливи децата на своя празник и всеки ден. Любка Александрова им пожела весели игри с молба да пазят красивия детски кът.
От ДГ „Слънце” благодариха от името на децата, родителите и жителите на град Левски на кмета на общината и на изпълнителите за подарената радост.
 
Много усмивки и настроение на летище Долна Митрополия Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 01 Юни 2018 14:24
1 juni letishte2С много настроение премина Денят на отворени врати, организиран от ВВУБ „Георги Бенковски” по случай Международния ден на детето - 1-ви юни. Празникът събра стотици деца, родители и авиационни фенове от Плевен, Тетевен и Долна Митрополия на Летище Долна Митрополия. Официални гости на мероприятието бяха Корнелия Маринова – Кмет на Община Ловеч, Борис Врабевски - заместник - кмет на Община Тетевен и Петър Петров – председател на общинския съвет на Община Долна Митрополия.
Празникът започна с полети на самолети L-39 ZA и „Pilatus” РС-9М. Децата с удоволствие разгледаха самолети, специална автомобилна техника и леко стрелково въоръжение. Височинното оборудване - защитен шлем, кислородна маска, противопретоварващ костюм предизвикаха интереса на малчуганите. В музея на авиобазата те разгледаха експонатите, а от увлекателната беседа научиха за историята на Летище Долна Митрополия.
1 juni letishte1 1 juni letishte3
1 juni letishte4 1 juni letishte5
Последно променен на Петък, 01 Юни 2018 16:35
 
Участие на плевенски представители в международен античен фестивал. Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 11 Юни 2018 09:22
Devnya2На 9 и 10 юни 2018 г. сред руините на античен амфитеатър в кв. „Река Девня“ в Девня се проведе грандиозен международен фестивал „Марцианопол – животът в древния град“. Античен клуб „Трибали” се вкючи с пълна сила в епичните битки и демонстрации на оръжия и бойни техники от времето на славните траки. С вход свободен в двата фестивални дни имаше куп приятни изненади, включително дегустации на тракийски вина, томболи и атрактивни гладиаторски двубои. Жителите и гостите на Девня бяха пренесени хилядолетия назад във времето, когато селището е носило името Марцианопол.
Клуб „Трибали” е създаден през 2018 г., а неговото име е заимствано от името на древното тракийско племе трибали, което населявало в древността Северозападна България. Идеята за основаването е породена от желанието на група плевенчани - приятели и съмишленици, да популяризират един от най-старите народи на света – тракийският, както и да припомнят чрез изявите си, че българите са потомците на старите траки, владеели двата полуострова – Балкански и Малоазийски.
Devnya1 Devnya3
Последно променен на Понеделник, 11 Юни 2018 12:34
 
Децата от “Арлекино” с изпълнения за децата на Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 01 Юни 2018 15:35
1 juni ArlekinoВ два слънчеви концерта участваха малките изпълнители от вокална група "Арлекино" при читалище "Съгласие 1869" с ръководител Виолета Боянова.
На 31 май арлекинчетата поздравиха завършващите 4 клас от СУ "Иван Вазов".
А в Деня на детето - 1 юни, те зарадваха с изпълненията си гостите на празника, организиран от Медицински център за репродуктивна медицина "Света Елисавета".
 
С торта в Градската градина започна празничният 1 юни в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 01 Юни 2018 12:37
1juni praznik11juni praznik2С разрязване на торта, танци и песни пред Центъра за работа с деца започна празничният 1 юни в Плевен. Денят на детето отпразнуваха заедно децата на ДГ „Щурче“, с директор Христинка Рангелова, поздравени от хорова формация „Звъника“, с ръководител Ваня Делийска и танцов клуб „Северняците", с ръководител Джейлян Демирев. Гости на детското тържество бяха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който имаше честа да разреже празничната торта, кметът Георг Спартански и зам.-кметът Стефан Милев, представители на отдел „Образование“.
След пожеланията за слънчев 1 юни и весела ваканция всяко дете на тържеството получи парче от празничната торта.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 96
Фейсбук коментари
Сподели статията
Седмичен рейтинг

Четвъртък, 21 Юни 2018 09:49
Събота, 23 Юни 2018 13:37
Петък, 22 Юни 2018 10:59
Сряда, 20 Юни 2018 14:02
Събота, 23 Юни 2018 14:44
Четвъртък, 21 Юни 2018 09:34
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти