18 Септември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 17 Септември 2019 17:26
Вторник, 17 Септември 2019 14:39
Вторник, 17 Септември 2019 14:16
Вторник, 17 Септември 2019 13:23
РЕКЛАМА
Забавления
13 двойки Златни младоженци - юбиляри подновиха брачните си договори Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 17 Септември 2019 14:16
zlatna svatba LevskiНа 14 септември, Кръстовден, в Левски Златната си сватба - 50 години заедно, празнуваха двойки, сключили граждански брак през 1969 година. Община Левски организира в ритуалната зала на общината празнично събитие, в което участваха 13 семейства от общо 30 сключили брак преди 50 години.
Кметът на общината Любка Александрова поздрави сърдечно семействата, живели половин век заедно и спазили законите на брачния съюз. Това е безспорно доказателство за обичта, разбирателството и труда през годините - да изградят дом и семейство, да осмислят живота си с децата и внуците. В предстоящите години, както и досега, заедно да постигат всичко добро за семействата си, да са щастливи и благословени, пожела от сърце Александрова.
Звуците на „Сватбения марш”на Менделсон върнаха златните юбиляри към онзи първи трепет и емоционално преживяване. Тържествен ритуал за подновяване на брачните обети на 13-те семейства извършиха кметът Любка Александрова и Елена Георгиева, служител по гражданско състояние. Първи подновиха брачният си договор семейство Тодорка и Васил Витанови. За тях и Янка и Цветан Андрееви, Мария и Христо Русанови, Цветанка и Кирил Рангелови, Елисавета и Никола Костадинови, Розалия и Иван Александрови, Марийка и Георги Георгиеви, Ангелина и Милчо Кирови, Гинка и Борис Симеонови, Гюрга и Георги Маринови, Стефка и Тодор Евтимови, Аспарух Добрев и Ценка Великова, Евгения и Стефан Александрови, подновяването на брачната клетва след половин век заедно беше изключително вълнуващо събитие.
zlatna svatba Levski1
Младоженците-юбиляри категорично заявиха „Да“ и за втори път потвърдиха, че искат да живеят заедно, а кметът на общината с подписа си на Свидетелството за Златна сватба, узакони новите брачни договори.
Празнична трапеза и веселие, цветя, торта и снимки за спомен - на сватба като на сватба в ресторант „Перфекто”. Любка Александрова направи уникален личен подарък на юбилярите - златна „Богородичка”, която да закриля техните семейства.
Юбилярите Мария и Христо Русанови предадоха символично „семейния огън„ на младото семейство Боряна и Евгени Систови. Специален поздрав отправиха и от НЧ „Георги Парцалев-1901”.
Последно променен на Вторник, 17 Септември 2019 14:50
 
Ако обичате да снимате и сте до 20 години - участвайте в конкурс за най-атрактивна фотография Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 12 Септември 2019 14:44
photo-konkursПо повод Международния ден на туризма Община Плевен обявява конкурс за най-атрактивна фотография на парк „Кайлъка”, Водната каскада и историческите обекти на територията на общината. Снимките трябва да са копирани на хартия, с размер А4 и да се предадат до 25 септември 2019 г., сряда, в Туристическия информационен център на пл. „Възраждане” № 1. В конкурса могат да участват лица до 20-годишна възраст.
С получените снимки ще бъде експонирана фотоизложба на открито пред сградата на Община Плевен на 27 септември 2019 г., петък, в 10 часа. Всеки, посетил изложбата, може да гласува за най-атрактивна фотография. За отличилите се ще има награди:
- за първо място - туристическо колело;
- за второ място - туристическа раница;
- за трето място - федербал.
Обявяването на резултатите и връчването на наградите ще бъде в същия ден, 27 септември, в 18:30 часа.
Последно променен на Четвъртък, 12 Септември 2019 18:46
 
Нова детска площадка направиха живущи в жк „Дружба” със собствени средства и колективни усилия Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 09 Септември 2019 12:25
Druzhba ploshtadka1По покана за откриване на обособена детска площадка зад бл. 422 в жк „Дружба” присъства навръх 6 септември – Деня на Съединението, кметът на Община Плевен Георг Спартански. Със собствени средства и колективни усилия от пролетта досега родители, баби и дядовци и деца са разчистили общинския терен, подравнили са го и са направили игрище за футбол и пясъчник за най-малките. Община Плевен, след съдействие от кмета Спартански, е предоставила демонтирани от детските градини в Плевен съоръжения, които живеещите в блока са обновили. Оказано е съдействие и за осигуряване на осветление.
Георг Спартански беше посрещнат с домашна питка и мед и веднага получи от децата подарък - албумче със снимки, запечатали моментите от превръщането на ползваната дотогава за паркинг тревна площ в такава за игри на открито от най-малките. По време на гостуването кметът изрази готовност и занапред да се включи в облагородяването на пространството, като с лични средства ще закупи подходящи растителни видове за оформяне на жив плет. „С радост се включвам в подобни граждански инициативи и винаги откликвам на тях, тъй като виждам желанието и усилията от страна на хората да направят мястото, в което живеем, по-хубаво, по-чисто, по-уютно и ще продължа да го правя”, сподели с хората Спартански.
Druzhba ploshtadka2
Последно променен на Понеделник, 09 Септември 2019 13:55
 
С поредица от интересни събития читалище „Съгласие”отбелязва 150 години от основаването си Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 11 Септември 2019 15:40
Saglasie afish 150На 30 септември, понеделник, от 18 часа в зала фоайе на читалището ще бъде представен сборникът „150 години НЧ „Съгласие 1869” - Плевен”. На следващия ден - 1 октомври, от 18 часа, в зала „Емил Димитров” започва спектакълът на вокална група „Арлекино” и Хайгашод Агасян. Публиката ще чуе песните, включени в най-новия им албум „Планета на мечтите”. В албума е включена и песента „На Плевен с любов”, написана специално за 150-годишнината на читалището. Официалната премиера на песента беше на празника на града 15 май.
На 2 октомври плевенчани ги очаква още една интересна среща - с поезията на Недялко Йорданов. „Сребърна любов” е озаглавен музикално-поетичният спектакъл, в който наред с най-новите стихове на поета от последната му стихосбирка ще прозвучат и едни от най-обичаните и популярни песни, писани заедно с Хайгашод Агасян - „Не остарявай любов”, „Остаряваме бавно”, „Не умирай, любов”…
Последно променен на Сряда, 11 Септември 2019 15:43
 
В три поредни вечери в Плевен гостуват именити джаз музиканти Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 03 Септември 2019 17:08
jazz afishMIKE SAX & X-KEY
Милен Стойков (Майк Сакс) е саксофонист, флейтист и аранжор. Гастролира в Австрия, Германия, Швейцария, Скандинавските страни и Китай. Изпълнява предимно смуут джаз и фюжън. В този стил той намира своите съмишленици - квартета X-Key.
Формацията е основана от Ленко Драганов (барабанист, композитор и тонрежисьор) и Илия Тенев (клавишни инструменти). Бас китариста Радослав Терзийски и младия китарист Никола Панчев оформят убедително съвременното звучене и концепция на състава.
Програмата им включва имена като Брайън Кълбертсън, Джеф Лорбър, Ричард Елиът, Грувър Уошингтън, Майкъл Лингтън. Изпълненията им са динамични, мелодични и представени по техния атрактивен начин винаги са предизвиквали интереса и овациите на публиката.
LADY & GENTS
Ska-Jazz групата Lady&Gents е създадена през 2013 г. и след няколко трансформации в състава, днес е в следния вид: Георгия Павлова (G Baby) - вокал; Петър Александров (Popeye) – ударни; Борислав Рашков (Bass Borracho) – бас; Ясен Обретенов (Яшата) – клавишни; Иван Воев (Горския) – китара; Александър Борисов (Wicked Baron) – trombone; Владимир Митин (Trompetopitek) – тромпет. Дамата и Господата са добре познати в музикалните среди заради факта, че са съставна част в немалко други формации, групи и проекти, като: Wickeda, Svetlio & The Legends, Hipodil, No More Many More, Root Souljah, Rebelites, Mind Trips, Естраден Преврат, Лок Маруху, Switchstance, La Muchedumbre, Fly The Flag и още много други, познати ни от ъндърграунд и мейнстрийм сцената на България.
KOKA MASS JAZZ
Зад псевдонима Koka Mass Jazz стои Константин Кацарски - композитор и музикант, чиито парчета в момента са в чартовете и плейлистите на много радиостанции в цял свят - BBC 1, BBC 2, BBC 6, Ibiza Sonica, Amazing Radio и др.
Музикантите, с които Константин Кацарски (барабани, програминг) представя музиката си на живо, са: Кръстина Кокорска (Криста) - вокал, Георги Янев - китара, Димитър Льолев (саксофон), Мартин Ташев - тромпет и Милен Кукошаров - пиано.
Неговите концерти са едно вълнуващо преживяване, изпълнено с много радост, емоции и най-вече с музика на световно ниво.
NAKED
Групата Нейкид създават своята музика на основата на балканските традиции, съчетани с фънк и фрий джаз, класическата музика, заедно с международното усещане за средиземноморското, африканското и източноевропейското наследство.
През 2018 година излиза последният им албум „Йес”с участието на израелския музикант Тал Тула Бен Ари.
ГЕОРГИ КОРНАЗОВ И МЕДИУМ БЕНД
Георги Корназов свири с едни от най-известните български джазови музиканти: Милчо Левиев, Антони Дончев, Стоян Янкулов, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, с кларнетиста Иво Папазов, с групата „Бели ,зелени, червени” и много други.
Музикантите, с които Георги Корназов ще се представи на Плевенска сцена, са:
Росен Захариев - тромпет, флюгелхорн, Димитър Льолев - алт саксофон, Александър Логозаров – китара, Любомир Цанев – пиано, Михаил Иванов – контрабас, Атанас Попов – барабaни, както и прекрасните класически изпълнители от Софийска филхармония - Красимир Костадинов - валдхорна, от Pусенска филхармония - Георги Щерев - туба и талантливия испански саксофонист Арнау Гарофе - тенор саксофон.
ТЕОДОСИЙ СПАСОВ
е български музикант, виртуозен изпълнител на кавал. Той първи започва да свири джаз на кавал, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всичките му авторски пиеси.
Теодосий Спасов разработва свой собствен уникален стил на свирене. Неговите изпълнения са необикновен синтез между традиционен фолклор, джаз, класическа музика. В последните години пише музика за симфоничен оркестър и кавал. През 1995 г. списание „Нюзуик” го нарежда между най-талантливите музиканти от Източна Европа. В рубриката „Най-доброто от Изтока” е отбелязано: „Спасов създава нов музикален жанр”.
ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ започва музикалната си кариера още като юноша в легендарната фюжън група Леб и Сол. Групата умело смесва македонски фолклорни мотиви с модерен рок. След 13 издадени албума и множество концерти по цял свят виртуозът решава да се концентрира предимно върху солови проекти. Композира музика за филми и театрални спектакли, като сред безспорните му шедьоври е саундтракът към „Циганска магия“.
Публиката ще има удоволствието да чуе завладяващите интерпретации на двама от най-обичаните артисти, боравещи изкусно с музикално наследство на Балканите, смесвайки го с новаторските си идеи и недостижими изпълнителски качества.
ЙЪЛДЪЗ ИБРАХИМОВА
Дебютът й като джаз певица е в популярния по онова време столичен джаз клуб „Операта“ с квартета на Марио Станчев. Пред публиката я представя известният наш джаз-пианист, лидер на формацията. Първата й голяма изява е като солистка на Биг бенда на БНР с диригент Вили Казасян - концерт, излъчен по БНТ.
Първото й участие на световен фестивал е през 1981 г. на фестивала в Хюстън, САЩ.
Гласът на Йълдъз Ибрахимова звучи в спектакъла на Нешка Робева „Два свята”, във филмите „АкаТаМус“ и „Мера според мера“ на режисьора Георги Дюлгеров, „Лабиринти“ - режисьор Анри Кулев, а също в много анимационни и документални филми.
ЖИВКО ПЕТРОВ е един от най-влиятелните съвременни български музиканти. Той е пианист, композитор, продуцент и аранжор. През годините е получил много награди, включително и наградата "Кристална Лира" през 2005 година. Работи с много български музиканти като Лили Иванова, Йълдъз Ибрахимова, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Хилда Казасян, Орлин Горанов, както и международни такива - Chico Freeman, Francesco Bearzatti, Natalie The Floacist и Natalie Cole (Милано/ Piazza Duomo – Коледен концерт,2008).
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 90
Фейсбук коментари
Сподели статията