Начало Светски новини Забавления Първият фестивал на пълнената чушка - празнична среща и вкусно преживяване
29 Февруари 2020 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 28 Февруари 2020 16:53
Петък, 28 Февруари 2020 16:12
Петък, 28 Февруари 2020 15:27
Петък, 28 Февруари 2020 15:22
РЕКЛАМА
Първият фестивал на пълнената чушка - празнична среща и вкусно преживяване Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 02 Септември 2019 12:33
palnena chushka festival Традиционният панаир в Левски, който повече от век събира близки и приятели, тази година беше изключително преживяване за домакини и гости, се казва в съобщени на общинската администрация. Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901” се погрижиха за богата и разнообразна програма в празничните дни от 29 август до 1 септември.
ЖФГ „Детелина” при НЧ „Георги Парцалев-1901” изпълни своеобразния химн на фестивала „Цонке ле, чушко червена”, а в празника участва и детска формация „Слънца” от читалище „Георги С.Раковски” в Изгрев. Забавни игри и състезания за пълнене, белене и тарбушене на чушки, търсене на златна чушка бяха още сред изненадите на празника.
Уникални награди, изработени от бижутера Константин Костов, връчи кмета Любка Александрова с благодарност за участието и подкрепата. Състезаваха се и отбори „Зелена чушка и „Червена чушка” от ОУ „Максим Горки” и СУ „Крум Попов”.
В първа категория „Най-автентична рецепта за пълнена чушка” първо място и златна чушка спечели Стефан Стефанов от Градище за най-атрактивно представяне на панаирджийски чушки, изпечени в пещ на мястото на фестивала. Второ място беше присъдено на Галя Иванова Върбанова от Левски за пълнени чушки по стара рецепта от Обнова. Трето място получи Нина Мошева от Асеновци за сборджийски чушки.
В категория „Най - уникална рецепта за пълнена чушка” първо място спечели Станислав Гайдаров за авторска рецепта на пълнени камби. Второ място - Венета Дечева Чуховска и Албена Петкова Дешкова от Левски за пълнени чушки по авторска рецепта. Деветгодишният Андрей Ивайлов Андреев беше отличен с трето място за детско меню „Пълнени чушки с яйце и сирене“.
Всички участници в двете категории получиха грамота за участие и подарък от Община Левски. Присъстващите можаха да опитат:
традиционна сборджиийска пълнена чушка от Калакастрово, сега Красно Градище, община Сухиндол, чушки с патладжан в доматен сос - традиционна рецепта от Горна рибница, Петричко, бурания с чушки и пълнена чушка с булгур и кълцано месо - традиционни рецепти от Обнова, авторско предястие „Цветна магия“, традиционна рецепта за пълнена чушка от Козар Белене“, сборджийски пълнени сухи чушки по стара рецепта от Обнова, пълнени чушки с ориз и сланинка, изгревска сборджийска пълнена чушка.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 02 Септември 2019 13:22
 
Фейсбук коментари
Сподели статията