Начало Водещи Общество До 15 януари ще може да се пътува без винетка
23 Април 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 23 Април 2019 15:11
Вторник, 23 Април 2019 15:00
Вторник, 23 Април 2019 14:07
Вторник, 23 Април 2019 12:34
РЕКЛАМА
До 15 януари ще може да се пътува без винетка Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Общество
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 03 Януари 2019 20:55
toll system До 15 януари по пътищата на България ще може да се пътува без винетка. Оттогава тол-полицията и пътната полиция ще започнат да глобяват за липсата на винетка. Това обясни директорът на Националното тол-управление в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Антон Антонов на извънредна пресконференция. Той обоснова въвеждането на гратисен период с аргумента, че в момента тече информационна кампания за шофьорите. Освен това от АПИ установили, че повечето налични винетки изтичат в края на този месец.
Антон Антонов обясни проблема на граничните пунктове с липсата на терминали за покупката на винетка. До момента само на Капитан Андреево има такъв, всеки момент би трябвало да бъдат внедрени още 4 на Дунав мост, но не уточни за кой от двата моста става въпрос. "До края на месеца на всеки граничен пункт ще се продават електронни винетки. От 7 януари ще разпространим мрежата от места, където ще се осъществява продажбата на винетки, а в момента чужденците могат да се информират чрез сайта на АПИ как да си купят такава винетка", обясни още Антонов, като уточни, че те ще се продават в големите бензиностанции и в EasyPay.
Ръководителят на отдел "Информационно обслужване" в Националното тол-управление Олег Асенов обяви, че спира конвертирането на хартиени винетки в електронни. Причината - "повече от 33% от опитите за конвертиране не са както трябва". "Мога да дам пример как 168 винетки са конвертирани за един и същи регистрационен номер на превозното средство. Има и десетки конвертирани месечни винетки за един и същи номер. Няма проблем в системата, потребителите просто се опитват да видят как системата ще реагира. Това обезсмисля процеса на конвертиране", обясни той.
По думите на Асенов до края на следващата седмица всички езици, с които ще работи системата за електронните винетки, ще са активни и на мобилното приложение. "Това е най-сложната информационна система, която работи в България в момента и не може всичко да се случва за миг", каза още Олег Асенов.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 18 Януари 2019 17:39