15 Септември 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 14 Септември 2019 12:11
Петък, 13 Септември 2019 16:12
Петък, 13 Септември 2019 15:44
Петък, 13 Септември 2019 14:22
РЕКЛАМА
НПО
„Да помогнем на Йонко Кръстев“, призовават от Дружество „Военноинвалид” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 11 Септември 2019 08:54
blagotvoritelnost kutiyaФондация „Чудесата на децата” ще проведе на 17, 18 и 19 септември, вторник, сряда и четвъртък, от 10 до 20 часа благотворителен базар пред Централен Мол Плевен за набиране на финансови средства за лечението на Йонко Кръстев - член на дружество „Военноинвалид”.
По време на отбиването на редовната си наборна служба, Йонко получава травма, в резултат от което е с тежка двустранна коксартроза с тежък функционален дефицит. През последните години успява да събере нужните средства и си прави операции за смяна на двете тазобедрени стави, но операцията на дясната се оказва неуспешна и се налага да се направи повторна операция.
Йонко е женен и има момиченце, което се ражда със заболяване на гръбначния стълб и е прикована към инвалидната количка. Съпругата му обгрижва и двамата. Желанието му е да се оправи по скоро и да бъде в помощ на семейството си и искрено се надява, че с помощта на Фондацията, гостите и гражданите на град Плевен ще успее да събере нужните му финансови средства.
Последно променен на Сряда, 11 Септември 2019 09:08
 
С концерт, изложба и пищна заря бе закрито лятото в Победа Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 04 Септември 2019 15:40
Pobeda lyatoНа 3 септември 2019 година на лятната естрада на площад Победа, НЧ „Зора-1990г.“ проведе Лятна вечер на таланта - финално събитие по проект „Рисувай твори, танцувай“, финансово подкрепен от Национален Дарителски Фонд „13 века България“.
Гости на спектакъла бяха Поля Цоновска - Кмет на Община Долна Митрополия, Даниела Александрова - Кмет на Победа, Радион Тончев - Кмет на Комарево, Теодора Димитрова - Секретар на Читалище „Наука“ в Комарево, Веселка Василева - учител от Комарево и Емил Димитров - председател на Читалище „Пробуда“ в Подем.
Ръководителят на проекта Димитринка Гетова направи кратък отчет на проектните дейности и постигнатите резултати. Всички присъстващи на преставлението имаха възможност да разгледат две изложби със сътворените красоти от децата в летните работилници. Едната изложба се състоеше от 4 картини с цветя, а другата от 4 диамантени гоблена с фолклорни мотиви. Представени бяха три сценични танца в различен музикален жанр - върху фолклорна песен, класическа музика и поп песен, чиято хореография бе лично направена от участниците. По проекта бе планиран един танц, чрез който да се обучават деца и подстраващи да овладеят движения в синхрон под звуците на различни жанрове музика.
В Лятната вечер на таланта, освен с танци, децата се изявиха със стихове, народни и популярни песни и хумористична сценка.
При план в проектните дейности да се включат 20 деца, общият брой на всички участници достигна до 38. В проекта се включиха деца от София, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Плевен, Долни Дъбник, Долна Митрополия и Победа на възраст от 5 до 17 год.
Последно променен на Петък, 06 Септември 2019 13:43
 
Сдружението на сираците с призив за подкрепа на деца с нисък социален статус за първия учебен ден Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 29 Август 2019 10:32
kampaniya 1509"Да помогнем на повече деца в неравностойно социално положение да стъпят на училище", е кампания организирана от Националното сдружение на сираците в България в полза на деца с нисък социален статус.
Близо 27 лева излиза един комплект - раница, химикалки, моливи, линии и пособия, за да направим щастливи децата и да влязат със самочувствие в класните стаи.” Инициативата има за цел да подкрепи деца от малките населени места в страната, които нямат достъп до организации и фирми, които да ги подпомагат.
"Надяваме се да бъдете съпричастни и да помогнем заедно децата да бъдат образовани и успешни. Ако желаете да ни подкрепите, средства може да дарите по сметката на Сдружението, както следва: Първа Инвестиционна Банка, IBAN:BG82FINV91501203760211, BIC:FINVBGSF , титуляр на сметка: Национално сдружение на сираците в България, основание за превод: Да върнем децата на училище.” завършва призивът на председателя на сдружението Слави Михайлов.
Последно променен на Четвъртък, 29 Август 2019 14:01
 
Георг Спартански прие младежи от България, Турция и Северна Македония Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 30 Август 2019 14:23
mladezhi sreshta obshtinaКметът на Община Плевен Георг Спартански и заместник-кметът Стефан Милев проведоха среща с младежи, участващи в проект на тема „Нови възможности за хората с увреждания”, финансиран по програма „Еразъм +”, съобщават от общинската администрация. В проекта участват 30 души от България, Турция и Северна Македония, сред които хора с двигателни и ментални увреждания. Обменът има за цел да скъси дистанцията между хората със затруднения и заобикалящата ги среда, създавайки по-приобщаващо и подкрепящо ги общество, чрез изграждането на силни връзки между партньорските организации и споделянето на добри практики между държавите. На срещата присъстваха деца и преподаватели от Центъра за специална образователна подкрепа „П. Р. Славейков” в Плевен и представители на Спешъл Олимпикс България.
Последно променен на Петък, 30 Август 2019 14:59
 
Видеоинтервюта по проект на плевенско сдружение представят историята на 20-и век чрез личните биографии на известни хора Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 07 Август 2019 16:04
creenshot intВече са достъпни в специално създадения сайт видеоинтервютата с интересни личности, направени по проект „Диалог” на сдружение „Учебна работилница Европа” - Плевен. Тези „портрети” на творци, общественици, бизнесмени и изявени професионалисти пресъздават историята от втората половина на 20-и век, хвърлят светлина върху важни етапи в националната и европейската история и чрез личните спомени, впечатления и документи правят този период разбираем за младите хора днес.
Проектът „Да градим Европа чрез ДИАЛОГ - ДИАЛОГ срещу популизма, расизма и антисемитизма“ (DIALOG) е девети пореден проект за плевенското сдружение по програма „Европа за гражданите”. Той е по мярка „Европейска памет за миналото“. „Учебна работилница Европа” е координатор на проекта, а партньорите са от Германия, Австрия и Гърция. Основна цел на проекта е да проведе междукултурен диалог и диалог между поколенията, за да бъдат запознати младите граждани с ценностите на Европа и пътя към постигането им.
Видеоинтервютата в Плевен бяха направени от младежи от пет плевенски училища и гимназии: ПГРТО, ПГЕХТ, СУ „Иван Вазов”, ДФСГ „Интелект” и СУ „Яворов”, под ръководството на преподавателите Искра Иванова, Цветелина Карлукова, Горан Делиев, Даринка Петрова и Галя Петрова. Те разговаряха с  музиканта Васко Кръпката, актрисата Мариета Калъпова, творците Маша и Кирил Мескин, Диян Павлов - Джими, Антония Караиванова, почетния гражданин и бивш кмет на Плевен, Андрей Романов, хирурга доц. д-р Сергей Илиев, педагога и поетеса Нина Чилянска, бизнесмена Станчо Тотов. Видеоинтервютата с тях можете да гледате в страницата на проекта: http://makedialog.eu/bg/
Записите ще бъдат предоставени и на училищата партньори.
По проект „Диалог” екипът на сдружение „Учебна работилница Европа” проведе още уъркшоп с Васко Кръпката. Н публична дискусия под наслов „Диалог между поколенията - Моята представа за Eвропа“ беше показана презентация „Упадъчното изкуство” и изложба с творби - рисунки и колажи на плевенски ученици от четвърти до единайсти клас, изпратени за конкурс по проекта, на тема „Моята представа за Европа”.
На Международно изложение в Градския музей на Йена, Германия, за 30-годишнината от падането на Берлинската стена през ноември 2019 г. ще се проведе междукултурен диалог с творби и думи. На тази международна изложба младите граждани от страните от ЕС ще покажат своята представа за Европа - израз на визията им за бъдещето.
По време на дискусиите и дейностите по проект „Диалог” се събират предложения и конкретни текстове за изявление, което накрая ще бъде връчено на членовете на новия Европейски парламент.

 
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 99