Водещи новиниОбщинска и държавна администрацияСтраната

През 2021 година данъчната кампания започва на 11 януари, а от 1 март фирмите декларират данъците си

Данъчната кампания 2021 година започва на 11 януари, информират от Националната агенция по приходите (НАП). От тази дата могат да бъдат подавани декларациите за доходите на физическите лица в офисите на приходната агенция. След подаването на данните от работодатели и платци на хонорари, през март ще бъде достъпна и електронната предварително попълнена декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис. В нея ще бъдат вписани автоматично данни за получени през 2020 година доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане и през следващата година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите 30 април, напомнят от приходната администрация.
Според последните промени в законодателството за пръв път юридическите лица ще подават декларациите си от 1 март до 30 юни, като срокът за плащане на корпоративния данък е 30 юни.
Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи в сайта на приходната агенция www.nap.bg и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Подобни новини

Back to top button