БизнесУслуги

В началото на октомври спира достъпът до старата е-платформа на НАП

Над 2 млн. пъти са ползвани електронните услуги в обновения портал на НАП само за месец. За последните 30 дни близо 160 000 потребители са предпочели новата е-платформа на приходната агенция, която предлага над 160 онлайн услуги. Най-популярни и търсени сред тях са: подаване на данъчни и осигурителни декларации по интернет, подаване на справки и документи, на искания за издаване на удостоверения, проверка на здравен статус, регистрация по закона за ДДС, регистрация на самоосигуряващи се лица, промяна на имейл и телефон за кореспонденция с НАП и други.

Обновената платформа предлага на данъкоплатците по-интуитивна навигация, лесен достъп до информацията за всяка една услуга и функционалност, която улеснява декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски както на физическите лица, така и на юридическите. 

Повече от година, за удобство на потребителите, старият и новият Е-портали  функционираха едновременно, като през това време бяха прехвърлени всички потребителски профили и правата на достъп. В началото на октомври достъпът до старата платформа за електронни услуги на НАП ще бъде спрян, напомнят още от приходната агенция.

Потребителите могат да намерят повече информация за новия портал за електронни услуги и видео представяне в сайта на приходната агенция.

Подобни новини

Back to top button