Здраве

Администрацията има готовност временно да настанява хора без дом през зимата

Община Плевен обяви, че има готовност и създадена организация да настанява временно и безвъзмездно бездомни лица, за които е налице реална опасност за живота и здравето вследствие на лоши метеорологични условия и ниски температури през зимата. Настаняването е в три едностайни и едно двустайно помещения в хотел „Сторгозия“ с възможност за поставяне на допълнителни легла при нужда. На бездомните се осигурява и топла храна.
Сигнали за лица в бедстващо положение се подават на единния телефон 112. След това те се предават на Общинския съвет по сигурност и на МВР, лицето се насочва за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ и ако няма заболявания, налагащи болнично лечение, се издава бележка за настаняване в хотел „Сторгозия“. След извършване на бърз тест за COVID-19 при отрицателен резултат лицето се настанява, а при положителен остава в 14-дневна карантина в едно от помещенията в хотела.
Срокът, в който хората без дом могат да пребивават в центъра, е до един месец от датата на настаняване или до настаняване на нуждаещия се в подходяща социална услуга, но за не повече от три месеца. Настаняването на лица с агресивно поведение, увреждащи имуществото, злоупотребяващи с алкохол и психоактивни вещества се прекратява незабавно.

Подобни новини

Back to top button