Семейство

Момченце е първото бебе, родено през новата година в община Левски

По традиция на Бабинден, 21 януари, кметът на община Левски Любка Александрова честити щастливото събитие на родителите на първото бебе, родено през годината в общината, отправяйки поздрав към акушер-гинеколозите и към всички, които имат привилегията и отговорността да помогнат за появата на нов живот.
В Деня на родилната помощ в АГ отделението на „МБАЛ – Левски” ЕООД хубавата традиция събра отново екипа за празничен поздрав и признателност, за надежда.
Първото бебе, родено през 2021 година в община Левски, е Иван Панталеев Иванов. Той идва на този свят на 6 януари с операция „секцио” в 19:10 е първо дете на Златина Златева и Панталей Мераков. За своята радост – първа рожба, благодарят на екипа д-р Петков, д-р Пенчев, д-р Димитров, д-р Петкова, акушерките Даниела Русанова, анестезиолога Янка Русанова, санитарката Митка Николаева.
Любка Александрова поздрави първия гражданин на общината за годината и пожела да е здрав и щастлив, да се радва на много любов от своите родители. Да има спокойно и щастливо детство, да порасне голям мъж и се научи да сбъдва мечтите си.
Кметът поздрави и екипа на отделението, който в трудни времена се бори за живота. Високият професионализъм на експертния екип, начело със завеждащия АГ отделението д-р Петков, въпреки трудностите, показва, че когато се работи и с любов, успешно се отстоява на предизвикателствата, подчерта Александрова. Здраве и сила да продължават да помагат живота да се ражда, повече бебенца през годината, пожела тя и заяви и занапред подкрепата на Община Левски.
С песни и наричания, по стара българска традиция, ЖФГ „Детелина” при НЧ „Георги Парцалев-1901” поздрави младенеца, семейството, акушер-гинеколозите и всички в отделението. Песни, цветя, здравец и подаръци прибавиха градус настроение към празника.

Подобни новини

Back to top button