Полиция

При операция в Беглеж полицаи намериха незаконно оръжие, пари, злато и се натъкнаха на лихвари

В четвъртък, 21 януари 2021 година, за времето от 6 до 16 часа на територията на Второ РУ – Плевен е организирана специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Акцията е проведена под ръководството на окръжен прокурор като Беглеж са проверени лица и адреси.
В имота на 49-годишен са установени пистолет марка „ИЖ“ без документи, парична сума в български левове и евро – с неустановен произход, накити от жълт метал с общо тегло около 350 гр. с неустановен произход и документи. Намерените парични средства, накити и документи са приобщени към досъдебно производство. Лицето е задържано за срок до 24 часа по Закона за МВР.
В дома на 22-годишен и 28-годишен са установени и иззети списъци с имена и прякори на лица, на които са раздавани парични суми. Намерена е и фактура за закупен автомобил „Aуди“. Образувана е полицейска проверка, а 22-годишният е задържан за срок до 24 часа.
В къщата на 41-годишен са намерени газов пистолет – револвер, газов пистолет „Екол“ без документи за произход, два боеприпаса – 12 калибър /ловен/ и 22 кал. Образувана е полицейска проверка, а мъжът е задържан за срок до 24 часа. Назначени са експертизи на незаконния арсенал.
В хода на специализираната операция са изградени три контролно-пропусквателни пункта за проверка на преминаващи лица и автомобили на изходите от Беглеж. Проверени са 81 МПС и 105 лица. Връчени са 6 ел. фиша. Констатирани са 9 нарушения на ЗДВП и 2 нарушения по ЗБЛД. Иззети са две СУМПС за неплатени задължения. Съвместно със служители на „ЧЕЗ“ са проверени частни абонати, като не са установени нарушения, свързани с неправомерно ползване на ел. енергия.

Подобни новини

Back to top button