Образование

Екипът на детска градина „Слънце“ е сред петте отличени в страната като най-активно училище в спорта

В рамките на Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMOVE близо 400 училища от над 200 населени места в страната взеха участие в Европейския ден на спорта в училище през 2020 година. Над 77 000 ученици и близо 8 000 преподаватели станаха част от разнообразната програма, която включи различни видове физическа активност, спорт и игри и получи широко отразяване в социалните медии. Събитието бе подкрепено от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Центъра за развитие на човешките ресурси. 
Детска градина „Слънце” в Левски се включи в инициативата чрез участието на всички деца от детската градина в интересни и забавни подвижни и спортно-подготвителни игри. Проведен е спортен празник с продължителност 140 минути и участие на 100% от децата. Заниманията под мотото „Спорт за здраве, сила и добро настроение” са включили 20 активности – деца и учители заедно участваха в интересни физически активности, спортно-щафетни, музикално-подвижни и народни игри, аеробика и Флашмоб с български народни танци. С дейностите е подчертана основната тема на кампанията – “Спортът като начин за подобряване на психичното здраве при децата”. Организатор и координатор на инициативата бе Севдие Алиева, ст. учител от учебното заведение. 
ДГ „Слънце”, град Левски, получи висока оценка за реализираните различни инициативи и физически активности, стимулиращи движение у децата в ранна детска възраст и е сред 5-те отличени училища в цялата страна. За отличното си представяне бе удостоена с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта и награди – спортни уреди и пособия за деца.
Определянето на най-активните училища в България бе сериозно предизвикателство пред екипа на „BG Бъди активен”, тъй като много от учебните заведения, участвали в инициативата, се бяха справили успешно. С помощта на установените критерии, бяха избрани 5 учебни заведения от цялата страна, които получиха почетни плакети на Министерството на младежта и спорта и награди. Поради създалата се епидемична обстановка и наложените ограничения, наградите бяха връчени виртуално във видео послание към наградените от Ласка Ненова, мениджър на инициативата за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE и зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Подобни новини

Back to top button