Изкуство

Пореден златен приз за Мирослав Лазаров от „Колорит” на световен конкурс за рисунка в Япония

Осемгодишният Мирослав Лазаров от Арт школа „Колорит” е удостоен със „Златен приз” от 28-мия Световния конкурс за детска рисунка в Токио – Япония, съобщи Майя Ананиева – ръководител на „Колорит”. Престижното отличие той печели с артистичната рисунка „Хамелеон”, изпълнена с маслени пастели.
Малкият художник се е състезавал със 16 800 рисунки на деца от 45 страни. Мирослав се обучава онлайн от няколко месеца под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева. Неговите творби впечатляват журитата на всички конкурси, където участва, печели престижни награди и бързо се превърна в едно от „Златните деца” на Арт школа „Колорит”. Само преди месец той получи Златен медал от Международния конкурс в Иран и беше поканен за церемонията по награждаването, спечели Златен медал от конкурса ”Моите приятели – животните”, Бронзов медал от конкурса „Моята невероятна лятна ваканция”, Почетна награда в Полша.
По този повод Майя Ананиева сподели наблюденията си, че по време на пандемията в много деца се отключват неподозирани творчески възможности и дори чрез онлайн обучение развиват по невероятен начин творческия си потенциал.

Подобни новини

Back to top button