Образование

Кандидат-медиците в новата кампания могат да разчитат на виртуални срещи и повече дати за конкурсни изпити

Ръководството на Медицинския университет в Плевен (МУ-Плевен) напомня, че под мотото „Успяваме заедно“ провежда гъвкава целогодишна кандидатстудентска кампания с включване на електронни събития и изпити, съобразени с динамичната епидемична обстановка в страната и препоръките на отговорните институции, с цел осигуряване на пълна безопасност на своите кандидат-студенти.
Университетът поставя началото на нова инициатива в Кандидатстудентска кампания 2021 – провеждане на виртуални срещи с кандидат-студентите. На тях ще бъдат представени възможностите за обучение, които предлага университетът, както и начините за кандидатстване. Датите за предстоящите виртуални дискусии са в два поредни четвъртъка от 15 часа – на 11.02.2021 г. за всички желаещи и на 18.02.2021 г. – за организирани заявки от средните училища. Повече информация за инициативата може да бъде намерена на сайта на МУ-Плевен.
За прием в десетте бакалавърски специалности кандидат-студентите могат да участват в класирането с оценка от зрелостен изпит и с явяване на една или повече дати за тест по биология – електронно или присъствено. Висшето училище ще предложи през тази кампания повече възможности за явяване на конкурсните изпити по биология за бакалавърските специалности. Изпитите започват още през февруари: на 27 февруари и на 3 април тестът е онлайн, а на 28 март и на 10 юни – присъствен. Подаването на документи е електронно, чрез системата на сайта на МУ-Плевен, а срокът за заявка на желание за явяване на първия тест по биология е от 15 до 24 февруари 2021 г.
За двете магистърски програми „Медицина“ и „Фармация“ на МУ-Плевен кандидатите имат две възможности за присъствено явяване на изпит в две дати – на 27 март и 01 юли. За удобство на кандидат-студентите МУ-Плевен ще проведе двата конкурса по биология и химия в един ден със съкратена продължителност – общо четири часа, без фиксиране на продължителността на представянето по отделните дисциплини.

Подобни новини

Back to top button