Образование

Училище в Левски продължава с процеса на осъвременяване и обогатяване на материално-техническата база

След като през последните години Професионалната гимназия по селско стопанство и транспорт (ПГССТ) „Никола Йонков Вапцаров” в Левски се сдоби с модерно автосервизно и диагностично оборудване и нов учебен трактор NEW HOLAND (машина, освен с много добри технико-икономически и екологични показатели, така също и с луксозно оборудвана работна кабина за водача), то дойде ред и за нов учебен автомобил.
В края на миналата година, в професионалната гимназия пристигна чисто нов учебен лек автомобил DACIA Logan MCV, производство 2020 година.
Автомобилът е съвременно оборудван по отношение на сигурност, безопасност, функционалност и комфорт – системи ABS, ESP, AFU, борд компютър, предни и странични въздушни възглавници, предни и задни триточкови предпазни колани, дневни светлини, фарове за мъгла, датчик за налягането в гумите, централно заключване, автоматично заключване на вратите, климатик и много други. Аудио системата е с управление от волана.
Оборудването включва аудио-навигационната система Media Nav Evolution със 7 инчов сензорен екран, карта на България с 99% покритие, заден паркинг сензор и камера за заден ход. Волана е с усилвател и се регулира по височина. Регулируема по височина е и седалката на водача, а всичко това създава допълнително удобство и сигурност при управление от обучаваните ученици.
Дизеловият двигател със система за впръскване Common rail и филтър за твърди частици FAP, притежава Stop & Start система и осигурява европейската екологична норма Euro 6., а гаранцията на автомобила е удължена от 100 на 150 хил. км.
Всички придобивки са от реализация на спечелени проекти по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование”.
По последния проект, който е на стойност 80 000 лв., освен автомобила е осигурено и закупуване на разнообразен набор от съвременни земеделски машини – плуг, валяци, сеялка, торачка и пръскачка.

Подобни новини

Back to top button