Армия

Двама са отличниците в първия за годината курс в сержантския колеж към ВВВУ „Георги Бенковски“

В Професионалния сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Г. Бенковски“ в Долна Митрополия се проведе първият курс „За длъжност „Заместник командир на взвод“ и приравнени и военно звание „Старши сержант“, съобщават от военното училище. В курса взеха участие 19 военнослужещи от формирования на ВВС.
На специална церемония военнослужещите получиха удостоверенията си от Началника на ВВВУ „ Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски. За отличните им постижения и висок успех – Отличен 5,71, той награди сержант Райна Параскова от ПСК – ВВВУ „Георги Бенковски“ и сержант Тошко Петков от в.ф. 54320 (Божурище).
Противоепидемиологичната обстановка наложи курсът се проведе в два периода. Първият – за времето от 25 до 30 януари 2021 година бе в електронна среда. За този период специализантите преминаха теоретични и методически занятия по устави, огнева подготовка, тактическа подготовка и военно-лидерска подготовка. Занятията от втория етап – от 1 до 12 февруари 2021 година бяха практически и методически в присъствена среда със занятия от горепосочените дисциплини, както по физическа и строева подготовка, военна топография.
Основните цели на курса са специализантите да повишат своята командирско – методическа подготовка и да изградят умения за самостоятелно взимане на решения и успешно командване, администриране, организиране и ръководство на учебния процес в поверената им войскова единица, съгласно изискванията на регламентиращите документи.
Въпреки пропуските в материалното осигуряване, нивото на обучение, предоставено от страна на инструкторския състав на ПСК, е достатъчно качествено и кореспондира с предвидените по програмата цели.
Средният успех на курса „За длъжност „Заместник- командир на взвод“ и приравнени и военно звание „Старши сержант“ е много добър 4,64.
Курсистите бяха поздравени от заместник – началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ по професионална подготовка и международно сътрудничество полковник Андриян Колев и от офицерски кандидат Любен Василев – Директор на Професионалния сержантски колеж.

Подобни новини

Back to top button