Полиция

Пътни полицаи засякоха двама напушени и един пил зад волана

За шофиране под въздействието на наркотици е задържан 20-годишен от Левски. На 16 февруари 2021 година около 14.20 часа в село Асеновци е спрян лек автомобил „Ауди“. Установена е самоличността на водача – 20-годишен от град Левски. След извършената проверка се изяснява, че шофьорът управлява МПС след употреба и под въздействието на наркотични вещества – марихуана. Изпробван е с техническо средство „Drager drugcheck“. Издадени са му талон за медицинско изследване и протокол за извършване на проверка за употреба на наркотични или упойващи вещества. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е прокуратурата. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК.
На 16 февруари 2021 година в Първо РУ- Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 “б“, ал.3 от Наказателния кодекс. На същата дата около 01:30 часа на улица „Васил Априлов“ е спрян 42-годишен от Кнежа, водач на „Фолксваген-Голф“. При извършена полицейска проверка и последващ наркотест е установено, че мъжът управлява след употреба на наркотични вещества – метамфетин. Издаден е талон за медицинско изследване. 42-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Работата продължава.
На 16 февруари 2021 година в РУ Червен бряг е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. На същата дата около 18:55 часа в село Реселец е спрян лек автомобил „Опел Зафира“. Проверка с техническо средство е установила, че водачът – 47-годишен от Червен бряг, е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Съставен е акт за административно нарушение. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът не е дал кръвна проба във ФСМП гр. Червен бряг. 47-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По случая работата продължава работа.

Подобни новини

Back to top button