Полиция

При различни акции намериха марихуана и метамфетамин в четирима плевенчани

На 22 февруари 2021 година в 16 часа в областния град на улица „П.Р.Славейков“ е извършена проверка в дома на 27-годишен. На тераса върху маса е намерен и иззет полиетиленов плик, съдържащ около 20 грама суха зелена тревиста маса – марихуана. Веществото е иззето за лабораторна обработка. 27-годишният е задържан за срок до 24 часа. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.
Същия ден и час в к-с „Дружба“ криминалисти от Първо РУ – Плевен проверяват 19-годишен. Младежът изхвърля на земята политиленово топче с неправилна форма с диаметър около 2 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. 19-годишният е задържан за срок до 24 часа. Назначени са експертизи на тревистата маса. Уведомен е прокурор и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава.
На 23 февруари 2021 година в 17 часа служители от Първо РУ са извършили претърсване в дома на 22-годишен в плевенския к-с „Дружба“. Намерено е жълто политиленово топче с неправилна форма с диаметър около 4 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. По информация на 22-годишния съдържанието е марихуана. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Предстоят експертизи на иззетото вещество. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
Отново във вторник около 15 часа на улица „Хаджи Димитър“ е установен 21-годишен. Той предава доброволно хартиен свитък с размери 2 х 4 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество. По негови данни веществото е метамфетамин. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button