Спорт

Спортен празник за всички организира Община Плевен в парк „Кайлъка“

Спортисти-ветерани и деца ще спортуват заедно в парк „Кайлъка“ на 14 май 2023 г., неделя, в две прояви, организирани от Община Плевен, за да напомнят колко е важна физическата активност поне по 15 минути всеки ден.  

От 10.00 часа на алеите в началото на парка ще започне регионален преглед по основна гимнастика за хора от третата възраст и хора в неравностойно положение. Отбори на спортисти-ветерани от Северозападна България ще покажат не само своите гимнастически композиции, а и че за активния начин на живот възрастта не е от значение.

Веднага след това на същото място започва спортният празник „Децата на Плевен спортуват“. От 11.00 часа всички желаещи на възраст до 12 години ще се включат в разнообразни спортни игри и забавления, които изискват бързина, координация, баланс, екипност, отскокливост, точност при хвърляне в цел. За всяко преминато предизвикателство детето ще получава цветна лентичка. На финала ще има танцов маратон.

Регистрацията ще започне в 10.30 часа на мястото на събитието. На първите 200 регистрирани деца, които са събрали поне пет лентички от различни спортни активности, ще бъдат раздадени награди и грамоти за участие.

Двете събития са част от програмата за Празника на Плевен и са посветени на Деня на българския спорт – 17 май.  

Подобни новини

Back to top button