In MemoriamВодещи новини

Черен ден за спорта: Ферарио Спасов е загиналият при катастрофата край Шереметя в събота

Броени часове след черната вест за смъртта на известната треньорка по волейбол Стефка Великова и двамата състезатели на нейния волейболен клуб „Олимпиец“ – Калоян Минков и Симеон Симеонов, стана ясно, че загиналият в тежка катастрофа край Велико Торново е Ферарио Спасов, също свързал името си с плевенския спорт.

Инцидентът е станал около 17 часа вчера на пътя София – Варна, до село Шереметя, при сблъсък между два автомобила. По информация на Нова тв, белият автомобил „Мерцедес“ с много висока скорост удря отзад колата, управлявана от Ферарио Спасов и той почива на място.

Трагедията е станала след мача от Трета лига между „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Дунав“ (Лом) (3:1), на чийто тим Ферарио Спасов беше наставник. Той е пътувал с личния си автомобил по посока Ловеч, когато край търновското село Шереметя е бил ударен от автомобил, който се е движил със 150 км/час и е навлязъл в насрещното платно, вероятно при изпреварване.

Специалистът е емблематична фигура у нас. Той е бил начело на „Олимпик“ (Галата), „Литекс“, „Спартак“ (Варна), ЦСКА, „Дунав“ (Русе), „Ботев“ (Пловдив), „Етър“, „Спартак“ (Плевен), „Берое“, „Левски“ (Лом), Севлиево, а до февруари тази година беше начело на Монтана. Във визитката си Спасов има спечелена Купа на България с „Литекс“.

Снимка: dir.bg

Подобни новини

Back to top button