ИзкуствоСемейство

(галерия) С цветя в памет на загиналите и възстановка отбеляваха 3-ти март в Община Левски

С поднасяне на цветя на паметниците на загиналите за свободата на България в деня на Националния празник – 3 март, в Левски изразиха своята почит към тях.
Това е най-големия празник на България, споделиха жители на града. Едно начало, за което са дали живота си хиляди знайни и незнайни герои, една жадувана Свобода, с която сме горди и е нужно да пазим.
Кметът на Община Левски Любка Александрова, зам.- кмета Кольо Домеников, общински съветници, дейци на просветата и културата, граждани, почетоха празника, докоснал най-светлата струна в духовната ни същност.
Възстановка на последното сражение и гибелта на Хаджи Димитър направиха в Козар Белене в деня на Националния ни празник. На площада в селото оживя епичната битка и духът на времето, което писа историята на нашия народ и остави в сърцата спомена за героите, защото „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…” Стихове на Ботев и песни за свободата и България огласиха площада.
В празничната програма, организирана от кметство Козар Белене и НЧ „Надежда 1902” участваха деца от селото, духовата музика, женска фолклорна група със специалното участие на народната певица Латинка Петрова и част от сдружение „Традиция” в Ловеч.

Подобни новини

Back to top button