PR и реклама - НПОНПО

Още 20 дни до крайния срок на два конкурса по европейски проекти

В началото на годината активното плевенско сдружение „Учебна работилница Европа“ обяви конкурси по два нови проекта с европейско финансиране, по които започна работа. Проектите „Демо“ и „Единство“ са по програма „Европа за гражданите“.
За да бъдат привлечени повече хора от всички възрасти в разговор за настоящото положение на демокрацията и бъдещето на Европа сдружението обявява по проект „Демокрация в криза? 30 години след обединението – МОЯТА ЕВРОПА – оформяне демократично и солидарно бъдещето на Европа (ДЕМО)“ конкурс за есе на тема „Демокрация в криза? В моя град, в моята страна, в Европа“.
Допустими участници са ученици, студенти и младежи, разделени в две възрастови групи: от 13 до 18 години и от 19 до 29 години. Крайният срок за изпращане на творбите е 31 март 2021 г.
Отново есета, а също стихотворения и фотоколажи очакват организаторите в конкурс на тема „EДИНСТВО в многообразието на ЕВРОПА“. Конкурсът е по проект „ЕВРОПА – Единство, човешко достойнство и солидарност – просто една мечта? (EДИНСТВО)“.
Този проект иска да припомни днес – 30 години от обединението и демократични промени в Източна Европа, че Европа и нейните ценности: човешко достойнство, свобода и солидарност бяха спечелени с много смелост и ангажираност. И всички граждани са изправени пред настоящите предизвикателства като популизъм, национализъм и расизъм, на които трябва да противостоим активно.
Допустими участници са ученици от 5 до 12 клас, студенти и младежи на възраст до 29 години.
Конкурсът ще се проведе в две категории: за стихотворение и фотоколаж – за ученици от 5 до 8 клас. А за  есе – за ученици, студенти и младежи, разделени в две възрастови групи: от 13 до 18 години и от 19 до 29 години.
Крайният срок е 31 март 2021 г.
Конкурсите ще се проведат онлайн!
Победителите във всички раздели и възрастови категории ще получат атрактивни награди.
Подробности за регламентите на конкурсите ще намерите в интернет страницата на „Учебна работилница Европа”: https://lernwerkstatt-bg.eu/.

Подобни новини

Back to top button