Водещи новиниПлевен и странатаСтранатаТърговия

Моловете остават отворени с по-голям брой охранители и задължителен възрастен придружител за лица под 18 години

Завишен брой охранители и стриктно изискване лица под 18 години да бъдат допускани на територията на търговските центрове, само ако са придружени от родител или законен настойник, въвеждат членовете на Българската асоциация на ритейл центровете (БАРЦ) в обектите си в страната, съобщават от асоциацията. Ограниченията са само част от мерките, които моловете въвеждат допълнително, за да гарантират сигурността на посетителите и наемателите си в извънредна епидемична обстановка.
Мерките са въведени превантивно от управителите на моловете и вече са влезли в сила в търговските центрове на членовете на Асоциацията в градовете, в които няма издадена официална заповед.
„От началото на пандемията търговските центрове в страната правят всичко необходимо, за да гарантират сигурна и безопасна среда за хората, които ги посещават. Проактивното въвеждане на новите мерки от наша страна е поредна стъпка в тази посока. Благодарим на всички отговорни потребители и наематели и отново апелираме за отговорно пребиваване на територията на търговските ни центрове“, заявиха от ръководството на БАРЦ.
Преди дни в становище до медиите от Асоциацията заявиха пълната си готовност за незабавна среща и разговор с институциите.
Според Тексаската ск?ла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

Подобни новини

Back to top button