Изкуство

Арт школа „Колорит“ отново с финалисти на конкурс в Москва

Девет деца от плевенската Арт школа „Колорит“ са финалисти на международния конкурс за детско творчество “Звездни мечти“ в Москва, съобщава ръководителят на школата Майя Ананиева. Конкурсът е посветен на 60-годишнината от първия в света полет на човек в космическото пространство. Космосът, необятен и красив, загадъчен и предизвикателен е вдъхновил хиляди деца от различни страни да нарисуват своята мечта за звездни пътешествия, за полет към звездите.
Финалисти от школа „Колорит“ са: Алекзандър Янков – на 5 години, Християн Илиев – на 6 години, осемгодишните Мирослав Лазаров и Румен Косташки, Мишел Михайлова – на 9 години, десетгодишните Лилия Янкова, Никол Нешовска и Ралица Савчева, и Елена Стоянова – на 17 години. Те са претенденти за Големия златен медал на конкурса.
Победителят ще бъде излъчен чрез гласуване в интернет. За целта творбите на всички финалисти ще бъдат представени в онлайн изложба, без да фигурира името на автора, нито името на школата и страната, която представлява. Целта е да се постигне безпристрастно оценяване чрез събиране на най-голям брой гласове. В предишното издание на конкурса на тема „Театър“, дете от школа „Колорит“ спечели Големия златен медал, като събра рекорден брой гласове. Организатори на този мащабен арт проект са Департаментът за култура на град Москва, Обединението „Изложбени зали“ на Москва , „Галерия Беляево“ и „Галерия Изопарк“.

Подобни новини

Back to top button