ЗабавленияСпорт

Маратонът в Плевен ще се проведе на 23 май

Маратонът на приятелството в Плевен, който миналата година не се състоя, ще се проведе за седми път на 23 май, като ранната регистрация вече е отворена онлайн.
За да направят събитието по-привлекателно и достъпно, организаторите са включили нова дисциплина на 10 км. И тази година състезанието ще предложи бягания с дистанции по 21.1 и 42.2 км, както и щафета (2 х 10.55 км) и безплатен масов крос с дължина 3 км.
Броят на отборите в щафетата е ограничен до 50, като тимовете могат да бъдат съставени от мъже, жени или на смесен принцип. Другата новост е надпреварата Fun Run Kids – безплатно детско бягане с различни дистанции според възрастовата група. То ще бъде организирано в 3 групу: възрастова група 6-7 години – 300 м, възрастова група 8-9 години – 600 м, възрастова група 10-12 години – 900 м.
Събитието отново ще премине с благотворителна кауза под мотото „Бягаме в Плевен за достъпна среда“. Една от целите на маратона е да помогне на хората с различни възможности, като събраните средства ще се използват за адаптиране на централната пешеходна зона в града към техните потребности.
Състезанието, което преди година не се проведе заради ограниченията, свързани с пандемията, ще се състои в памет на Станислав Георгиев, който почина на 29 март 2020 г. Той беше организатор на маратона и съосновател на спортен клуб „Бегач“, като със своята всеотдайност се превърна във вдъхновител на много хора.

Подобни новини

Back to top button