Водещи новиниПлевен и страната

Георг Спартански затегна мерките срещу COVID-19, след като ден по-рано те бяха разхлабени в областта

След като във вторник, 16 март 2021 година, Областният кризисен щаб в Плевен отмени на територията на областта част от мерките за ограничаване разпространението на COVID-19, в сряда, 17 март 2021 година, кметът на Плевен Георг Спартански издаде заповед с цел ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината.
Със заповедта до 26.03.2021 година се преустановяват присъствените учебни занятия в училищата и центровете за подкрепа на личностно развитие – Център за подкрепа на личностното развитие, Ученическа спортна школа – Плевен и Център за личностно развитие – Център за работа с деца за учениците от пети до дванадесети клас; преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, с изключение на индивидуални практически часове, олимпиади и състезания. Провеждане на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси и т.н. в присъствена форма се допуска при използване на 30 % от капацитета на помещението.
В същия период културни и развлекателни мероприятия, както и посещения в общинските културни институти: Регионален исторически музей, обектите на РВИМ, ХГ „Илия Бешков“, ХГ „Колекция Дарение Светлин Русев“, Арт център 1, Къща на художниците и Творителница „О` писменех“, могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30 % от общия капацитет на закрито.
Не се допуска организиране и провеждане на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 10 човека на територията на община Плевен.

Подобни новини

Back to top button