Водещи новиниСвета

От януари в Израел смъртните случаи са намалели с 91%, 86% е спадът на заразените, хоспитализираните са 73% по-малко

Израел обяви, че въпреки разхлабването на мерките, новозаразените и починалите от корона вирус продължават да намаляват, пише segabg.com. Здравният министър Юли Еделщайн обяви, че още рестрикции ще бъдат отменени. “С цялата предпазливост, започвам да вярвам, че няма да има връщане назад, че трудното е зад гърба ни”, каза той.
В четвъртък, 18 март 2021 година, правителството докладва1517 нови случаи и 11 починали от корона вирус. От пика на епидемията през януари насам Израел отчита намаление на смъртните случаи с 91%, 86% по-малко новозаразени и 73% по-малко тежки случаи в болница.
От петък 19 март, залите с капацитет от 5000 души ще могат да провеждат мероприятия за 1000 души, а по-големите – до 30% от капацитета си. При събития на открито ще са разрешени събирания до 5000 души при капацитет над 10000. Преди две седмици бяха отворени баровете и ресторантите, училищата и хотелите, бяха разрешени спортните събития.
В Израел всеки ваксиниран може да получи “зелен паспорт”, който дава достъп до закритите помещения в барове и ресторанти (които използват до 75% от капацитета си), религиозни здания и туристически атракции.
В страната над 52% от 9.3 млн. население вече е получило една доза от ваксината, а 40% – две дози от “Пфайзер”. Според здравните власти над 90% от населението или е ваксинирано, или е преболедувало COVID-19.

Подобни новини

Back to top button