Минали избориПолитика

Три подвижни СИК за хора с увреждания ще има в община Плевен

Три да бъдат подвижните секционни избирателни комисии, които ще осигуряват на избирателите с трайни увреждания в община Плевен, заявили желание да гласуват на 4 април 2021 г., упражняването на вот с подвижна избирателна урна, беше решено на провелите се днес по покана на Кмета Георг Спартански консултации с парламентарно представените партии и коалиции. Две от подвижните секции с номера 128 и 129 ще работят на територията на град Плевен и малките населени места в общината, а третата /№ 130/ ще бъде в град Славяново.
В консултациите участваха представители на ПП ГЕРБ и ПП ДПС, писмени предложения изпратиха от коалициите „БСП за България” и „Демократична България – Обединение”, с участници или писмени предложения не се включиха коалиция „Обединени патриоти” и ПП „Воля”. По време на консултациите беше определен и съставът на трите подвижни секционни избирателни комисии съгласно квотния партиен принцип.
 Заявилите желание да упражнят правото си на вот до 19 март хора с трайни увреждания от община Плевен са 61. От тях 37 са от град Плевен и няколко малки селища, а 24 – от град Славяново.
На 31 март /сряда/ от 12.00 часа в Заседателната зала на Община Плевен ще се проведат консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии, които ще обслужват карантинираните граждани, както и тези в болничните заведения.

Подобни новини

Back to top button