ЗемеделиеСтраната

Увеличен е срокът, в който зеленчукопроизводители и овощари могат да кандидатстват за целеви кредити за семена и торове

Както posredniknews.com съобщи по-рано, от 21 януари до 12 март 2021 година стопаните можеха да подават заявления за целеви кредит за закупуване на семена, разсад и торове за производство на зеленчуци (полско и оранжерийно производство) и закупуване на торове, необходими при отглеждане на трайни насаждения: плодове (ябълки, круши, кайсии и зарзали, череши, вишни, праскови и нектарини, ягоди, малини, сливи, десертно грозде), винени лозя и маслодайна роза. В понеделник, 22 март 2021 година от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) информират, че до 30 април 2021 г. се удължава срокът, в който стопаните могат да подават заявления за целево кредитиране.
Документи, както и до сега, се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие”. Предоставянето на кредитен ресурс ще бъде осъществено до 31 май 2021 г.
Утвърденият финансов ресурс е общо 12 млн. лева.
На подпомагане подлежат регистрирани земеделски стопани, с подадено и приключено заявление по схемите за обвързано подпомагане за производство на плодове (ябълки, круши, кайсии и зарзали, череши, вишни, праскови и нектарини, ягоди и малини; сливи и десертно грозде) и/или зеленчуци (полски и/или оранжерийни), реколта 2020 г. , като кандидатите, отглеждащи винени лозя и маслодайна роза е необходимо да имат подадено заявление за подпомагане по СЕПП, реколта 2020 г.
Повече информация и условията за кредитиране – ТУК.

Подобни новини

Back to top button