Образование

В процеса на обучението си учениците от ПГССТ в Левски вече ще работят със съвременни земеделски машини

В Професионалната гимназия по селско стопанство и транспорт (ПГССТ) в Левски бе доставен набор от съвременни земеделски машини на стойност 52 000 лева, съобщават от училището. В информацията се посочва, че с това приключва реализацията на спечеления миналата година проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование” на обща стойност 80 000 лева.
Доставени са сеялка IRTEM, 6-редова, с торовнасяне и електронен сеещ контрол; пръскачка JAR-MET, 1200 л, 18 м; машина за торене DONDER 2300 л; валяк тракторен КАМТ, 4,5 м, хидрофициран; плуг KUHN, обръщателен, 3-корпусен.
Повечето машини са конструирани и изработени съобразно последните технически достижения в сферата на земеделската техника и технологии и са придружени с богата информационна документация на български език. Техническата информация е предоставена и на електронен носител, което ще позволи използването и от ученици и учители, с помощта на съвременните технологии.
Предстои посещение в ПГССТ на специалисти от фирмата изпълнител на поръчката, които на място да запознаят преподаватели от училището със спецификите на изделията.

Подобни новини

Back to top button