ПолитикаСтраната

Говорителят на ЦИК: На тези избори ще има огромно забавяне при обработката на резултатите

Явно ни чакат доста напрегнати дни, дори след парламентарния вот. „Не мисля, че трябва да очакваме много голямо забавяне на резултатите от изборите“. Това заяви пред БНТ говорителят на Централната избирателна комисия Димитър Димитров. „Ще има огромно напрежение, особено в големите райони“, допълни още той.
„Заради големия брой преференции, наличието на машинно гласуване и такова с хартиени бюлетини е реална възможността резултатите от вота да се забавят“, категоричен бе експертът.
„От всички протоколи трябва да се сумират 10 милиона числа, което ще затрудни дори и много опитни хора, които ще работят с тези файлове“, подчерта специалистът.
От днес започва онлайн обучението на Районните избирателни комисии.
„Обучението на членовете на Секционни избирателни секции ще бъде много трудно, тъй като няма как то да се организира присъствено заради ковид ситуацията“, обясни говорителят на ЦИК.
Ако има проблем, то той ще е с мобилните секции, които ще трябва да обиколят записаните в списъците на местната администрация, които ще имат право да гласуват по този начин“, каза още Димитър Димитров.

Подобни новини

Back to top button